Ασκήσεις Νευρομυϊκού Συντονισμού

Ασκήσεις Νευρομυϊκού Συντονισμού

Νευρομυϊκός Συντονισμός ή Συναρμογή ονομάζεται η ικανότητα που έχουν οι μυϊκές ομάδες να λειτουργούν με αρμονία μεταξύ τους, ώστε να παράγουν, υπό διάφορες συνθήκες, κινήσεις με ποιότητα εκτέλεσης, βασιζόμενες σε συγκεκριμένα κινητικά πρότυπα. Η βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί μία κίνηση με ποιότητα εκτέλεσης είναι το υψηλό επίπεδο αλληλεπίδρασης του νευρικού και του μυϊκού συστήματος. Η προπόνηση νευρομυϊκου συντονισμού αρχίζει στην παιδική ηλικία (5 με 12 ετών) με την εισαγωγή στην εκμάθηση απλών μορφών κινήσεων, στάσεων και ρυθμών, ενώ σταδιακά εμπλουτίζεται με πιο σύνθετα και ειδικά στοιχεία (π.χ. χρήση μπάλας).

Βασική αρχή είναι ο συνεχής εμπλουτισμός του ασκησιολογίου προπόνησης με νέα στοιχεία ώστε να δίνεται στο παιδί ένα πολύπλευρο φάσμα από κινητικές εμπειρίες από τη νεαρή ηλικία. Ο Νευρομυϊκός Συντονισμός είναι το «κλειδί» για την επιτυχή εκτέλεση πολύπλοκων και περίτεχνων ενεργειών στο σύγχρονο αθλητισμό, κάτω από πίεση χώρου, χρόνου, αντιπάλου. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η προπόνηση Νευρομυϊκής Συναρμογής προσφέρει σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση των τραυματισμών αφού βελτιώνουν πολύ τον αντανακλαστικό χρόνο των αθλητών.

Πολύ σημαντική είναι η προπόνηση του νευρομυϊκού συντονισμού στις ηλικίες 10-12 ετών η οποία θεωρείται η «χρυσή ηλικία». Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν την περισσότερη δεκτικότητα καθώς και την καλύτερη ικανότητα αφού η σωματική τους ανάπτυξη φτάνει στο υψηλότερο σημείο.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΚΗΣΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 BARCELONA-F.A.-WOMEN  THOI
 PAFIA-FC  CHAMPIONS
 APOLLON-LADIES  ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ
 chrysomilia  AC_Omonia
 apollonlympion  aeammochostou
 Agia-Napa-Ladies-F.C  WOMENS-FOOTBALL-NEWS

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  eradiocy
 BLUERACOONFM  eradioGR