Γιώργος Καπουράνης: “Οι Σχολές Ποδοσφαίρου είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού!” Αποκλειστική συνέντευξη

Γιώργος Καπουράνης: “Οι Σχολές Ποδοσφαίρου είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού!” Αποκλειστική συνέντευξη

Στην καρδιά των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, στο Αθλητικό Κέντρο Γεώργιος Καλαφάτης στο Κορωπί, βρέθηκε πρόσφατα η ιστοσελίδα μας αποτυπώνοντας τον παλμό καθώς και το όραμα των ανθρώπων της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Είχαμε μάλιστα την τιμή να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε μαζί με τον Πρόεδρο του Δικτύου των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού κ. Γιώργο Καπουράνη. Ο Γιώργος Καπουράνης υπήρξε στο παρελθόν ένα από τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που άφησαν ανεξίτηλα το όνομα τους γραμμένο στην ιστορία της πράσινης Π.Α.Ε. Τώρα πλέον εδώ και πολλά χρόνια η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάπτυξης και προώθησης των Σχολών Ποδοσφαιρου μέσω των οποίων θα προκύψουν τα νέα ταλέντα που θα ενισχύσουν μελλοντικά τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Ο κ. Καπουράνης μας ξενάγησε μάλιστα στο Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο οποίο συναντήσαμε κορυφαίες μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου οι οποίες εργάζονται ασίγαστα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Μεγάλα ονόματα συνυφασμένα με την ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών Γιάννης Σαμαράς, ο προπονητής στην Ακαδημία Κώστας Φραντζέσκος, ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Δημήτρης Σαραβάκος, ο προπονητής της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γιάννης Αναστασίου καθώς και οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μπορεί να φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό παιδιών στους ξενώνες του, τα οποία προέρχονται εκτός Αθηνών, ενώ διαθέτει όλα όσα διαθέτουν όλα τα σύγχρονα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μίλησε στο πρώτο site ακαδημιών της Κύπρου για τον τρόπο λειτουργίας των Σχολών, τη φιλοσοφία και τους στόχους των Σχολών και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του δικτύου στην Κύπρο αλλά και στις άλλες χώρες του κόσμου.

ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ  Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Γιώργο, είναι τιμή για μας να μας φιλοξενείτε σήμερα στο Γεώργιος Καλαφάτης στο οποίο κυριολεκτικά κτυπά η καρδιά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό; Το Γεώργιος Καλαφάτης είναι ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο έργο που σκοπό έχει να παρέχει το καλύτερο δυνατό στους αθλητές μας. Εδώ κάνει τις προπονήσεις της η πρώτη ομάδα αλλά και η επίσημη ακαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ η οποία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 30 αθλητές στα επίσημα αγωνιστικά της τμήματα. Παράλληλα πολλά ταλέντα μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται εδώ για να δοκιμαστούν υπό την επίβλεψη του Γιάννη Σαμαρά. Πολλοί επίσης προπονητές των Σχολών μας μέσα στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης τους, επισκέπτονται το κέντρο για να δουν από κοντά τις προπονήσεις και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες και πληροφορίες για τη μεθοδολογία της προπόνησης που εφαρμόζεται από τους προπονητές της Ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΡΓΥΡΗ

Γιώργο πες μας λίγα πράγματα για το Δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου και για το πώς ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στηρίζει το έργο σας; Στο Δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ εντάσσονται σήμερα 60 ακαδημίες με συνολικά 4000 παιδιά. Διευθύνων Σύμβουλος των Σχολών είναι ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Βασίλης Κωνσταντίνου και Υπεύθυνος του Δικτύου ο κ. Σταμάτης Αργύρης. Το Δίκτυο εκτός από την Ελλάδα λειτουργεί επίσης στην Κύπρο, την Αμερική και τη Νότια Αφρική. Οι Σχολές Ποδοσφαίρου αποτελούν ένα υγιές κομμάτι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ από το οποίο προκύπτουν ποδοσφαιριστές ικανοί να φορέσουν τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Η υποστήριξη από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ είναι διαρκής παρέχοντας στις ακαδημίες προηγμένη τεχνογνωσία και εμπειρίες τόσο σε παιδιά όσο και σε προπονητές. Από το 2005 που ιδρύθηκαν οι Σχολές ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι πρωτοπόρος στο κομμάτι των Ακαδημιών και η προσπάθεια συνεχίζεται κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ο οποίος παρ’ όλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, στηρίζει με κάθε μέσο το έργο των Σχολών Ποδοσφαίρου. Επιπλέον οι Σχολές δίνουν πραγματικές ευκαιρίες σε παιδιά του Δικτύου να δοκιμαστούν στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ συμμετέχοντας ενεργά στις προπονήσεις της Ακαδημίας ή μέσω των επίσημων δοκιμαστικών που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα, ενώ και τα δυο τουρνουά που διεξάγουμε σε Λουτράκι και Κατερίνη προσελκύουν κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες ακαδημίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΙΛΙΟΥ

Γιώργο υπάρχουν παραδείγματα ποδοσφαιριστών που παίζουν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και οι οποίοι αναδείχτηκαν μέσω των Σχολών Ποδοσφαίρου; Ευτυχώς το έργο μας προχωρά με μεγάλη επιτυχία και ασφαλώς υπάρχουν αρκετά πρόσφατα παραδείγματα όπως του Μαυριά που προήλθε από τη Σχολή Ποδοσφαίρου της Ζακύνθου, τον Χουχούμη που προήλθε από τη Σχολή του Αλιβερίου στην Εύβοια, ο Λάμπρου από τους Πόντιους Κατερίνης και ο Μαλντίν που προήρθε από τη Σχολή Ποδοσφαίρου της Πεύκης. Στην Ακαδημία μάλιστα υπάρχουν αυτοί τη στιγμή πολλά υποψήφια ταλέντα για να φορέσουν τη φανέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αν συνεχίσουν να εργάζονται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό ελπίζω ότι θα πετύχουν το στόχο τους. Οι Σχολές Ποδοσφαίρου είναι το μέλλον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ καθώς ο Σύλλογος δίνει ευκαιρίες και προωθεί τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο κ. ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Γιώργο ο Γιάννης Σαμαράς κάνει εξαιρετική δουλειά στην Ακαδημία επιτελώντας ένα πραγματικά μεγάλο έργο. Ποια είναι η σχέση σας με τον Γιάννη Σαμαρά. Ο Γιάννης Σαμαράς είναι ο Τεχνικός Διευθυντής της επίσημης Ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Με το Γιάννη έχουμε μια άρτια συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Το έργο του Γιάννη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού πέρα από την προπόνηση προσφέρει σε όλους μας γνώσεις και βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή. Ο Γιάννης Σαμαράς έχει επίσης την ευθύνη του scouting και των αξιολογήσεων των ποδοσφαιριστών.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ κ. ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΥΤΡΟΜΙΛΙΔΗΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Γιώργο ας έρθουμε λίγο στο κομμάτι της Κύπρου. Πως λειτουργούν οι Σχολές στο νησί; Οι Σχολές Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ της Κύπρου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Στην Κύπρο υπάρχουν αξιόλογες ακαδημίες καθώς και αρκετά ταλέντα τα οποία θα μπορούσαν σίγουρα να διεκδικήσουν κάτι σημαντικό από τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο. Επειδή η Κύπρος μας ενδιαφέρει πραγματικά φέτος έχουμε προχωρήσει στην αναβάθμιση και την εξέλιξη του Δικτύου θέλοντας να νιώσουν οι εκεί Σχολές τη διαρκή παρουσία μας κοντά τους. Η υποστήριξη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι δεδομένη στις ακαδημίες της Κύπρου και σύντομα θα ανακοινωθεί το πλάνο μας το οποίο θα περιέχει πολλές καινοτομίες. Σαν Σχολές Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα έχουμε πλέον και τον δικό μας εκπρόσωπο στο νησί ο οποίος θα είναι ο κ. Τηλέμαχος Αθανασίου, με τον οποίο είχαμε μια πάρα πολύ καλή 5ετή συνεργασία μέσω της Σχολής του στη Λεμεσό. Ο κ. Αθανασίου είναι άρτια καταρτισμένος επιστημονικά και έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές δραστηριότητες στο χώρο των Ακαδημιών της Κύπρου. Πιστεύουμε ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Με τον κ. Αθανασίου έχουμε κάνει μάλιστα μια ενδελεχή ανάλυση ενός μακροχρόνιου πλάνου το οποίο ήδη έχει μπει σε εφαρμογή και πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει βαθμιαία στην περεταίρω ανάπτυξη του Δικτύου στην Κύπρο.

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Γιώργο ποια είναι τα πλεονεκτήματα για μια ακαδημία η οποία θα ενταχθεί στο Δίκτυο των Σχολών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ; Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά καθώς οι παροχές προς τους αθλητές του Δικτύου αλλά και τις Ακαδημίες είναι πολλές. Κατ αρχήν οι Ακαδημίες εντάσσονται σε ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ το οποίο παρέχει συνεχή υποστήριξη σε όλες τις ακαδημίες. Επιπλέον όπως αναφέραμε και πιο πριν η κάθε ακαδημία έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια από τα ταλέντα της στο Κορωπί ενώ τα δυο τουρνουά που διεξάγουμε κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα προσφέρουν στα παιδιά ανεπανάληπτες εμπειρίες και δώρα καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κάποιους από τους παίκτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Πέρα από τις αθλητικές δραστηριότητες το πλάνο των Σχολών περιλαμβάνει και πολλές ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες ενώ οι Ακαδημίες μπορούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Γεώργιος Καλαφάτης. Επίσης τα παιδιά μπορούν με την οικογένεια τους να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στη Λεωφόρο με την είσοδο τους χορηγημένη από τις Σχολές Ποδοσφαίρου και την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Ακόμη προσφέρουμε ένα πολύ καλό πακέτο αθλητικού υλικού με τα πάντα για τον μικρό ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή τιμή ένεκα και της κρίσης αλλά και γιατί σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ βλέπουμε τους αθλητές μας ως ανθρώπους και όχι σαν πηγή εσόδων. Σημαντική είναι η συνεργασία μιας Ακαδημίας με το Δίκτυο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ακόμη και για τους ίδιους τους προπονητές οι οποίοι μπορούν για ένα διάστημα να παρακολουθήσουν από κοντά τις προπονήσεις της Ακαδημίας και να πάρουν πολλές οδηγίες και σημαντικές πληροφορίες για την προπόνηση από τον Γιάννη Σαμαρά και το έμπειρο τεχνικό επιτελείο του. Τέλος οι Ακαδημίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ευπρόσδεκτες στο Γεώργιος Καλαφάτης ακόμη και για φιλικά παιχνίδια με τις επίσημες Ακαδημίες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κάπως έτσι έκλεισε η συνέντευξη μας με τον κ. Γιώργο Καπουράνη τον Πρόεδρο των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Ένα μεγάλο όνομα που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο Σύλλογο ο οποίος πραγματικά και διαχρονικά επενδύει στα ταλέντα του. Το cyprusacademies.com ευχαριστεί θερμά την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τη φιλοξενία και τη ξενάγηση στο Αθλητικό Κέντρο Γεώργιος Καλαφάτης εκεί όπου πραγματικά γράφεται το μέλλον και όπου κτυπά στην κυριολεξία η καρδιά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 99 12 49 19

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 chrysomilia  PAFIA-FC
 BARCELONA-F.A.-WOMEN  APOLLON-LADIES
 THOI  AC_Omonia
 CHAMPIONS  ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  apollonlympion
 aeammochostou  Agia-Napa-Ladies-F.C

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradiocy  BLUERACOONFM
 SOUNDCLOUD  eradioGR