Άθως Μακρή: «Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας»!

Άθως Μακρή: «Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας»!

Η ιστοσελίδα μας έχει τη χαρά να φιλοξενεί σήμερα την συνέντευξη ενός νέου προπονητή με φιλοσοφία και όραμα ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά. Ο Άθως Μακρή ο οποίος ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα του με την συνεργασία που έχει με την GALAXY FOOTBALL ACADEMY μας μιλά για τη μεθοδολογία της προπόνησης στις αναπτυξιακές ηλικίες, μας αναλύει τα μυστικά της δουλειάς του και μας μιλά για πολλά άλλα. Ο 26 χρονος προπονητής μετά από το άκρως πετυχημένο πέρασμα του από τις Ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κλιμάκιο Λεμεσού είναι τώρα ο υπεύθυνος της GALAXY FOOTBALL ACADEMY στη Λεμεσό που εδρεύει στο COPA MINI FOOTBALL στον Άγιο Ιωάννη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΩ ΜΑΚΡΗ

Άθω, ποιοι είναι οι στόχοι τις προπόνησης στις μικρές ηλικίες; Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός κάτι το οποίο είναι και η φιλοσοφία της Ακαδημίας μας. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν παίζοντας άρα το πιο σημαντικό είναι να περνούν ευχάριστα, να το απολαμβάνουν και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο.

Ανοίγει μια νέα σελίδα στη ζωή σου μέσω της GALAXY FOOTBALL ACADEMY. Πως νιώθεις γι’ αυτό; Είμαι ιδιαίτερα τυχερός για τη συνεργασία μου αυτή η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές στην καριέρα μου. Η GALAXY FOOTBALL ACADEMY δουλεύει άκρως επαγγελματικά, υπάρχει καθοδήγηση, ενιαίο πλάνο και συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθείτε από όλους τους προπονητές τις Ακαδημίας. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Κο. Ιάκωβο και Μάριο Χρίστου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Η συνεργασία μου μαζί τους με τιμά ιδιαίτερα γιατί είναι επαγγελματίες με πάθος για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και κοντά τους πραγματικά έμαθα και μαθαίνω πολλά.

H GALAXY FOOTBALL ACADEMY ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΩ ΜΑΚΡΗ

Άθω, έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι προπονητές επιζητούν μέσα από τους αγώνες τη νίκη και μόνο τη νίκη. Ποια είναι η θέση σου πάνω σ’ αυτό; Αυτό δυστυχώς είναι ένα μεγάλο λάθος! Το θεωρώ ως μια αδικαιολόγητη ψυχολογική καταπίεση προς τα παιδιά. Τα παιδιά το μόνο που επιζητούν μέσα από το παιχνίδι είναι η διασκέδαση. Ο προπονητής πρέπει να ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά ώστε να διασκεδάζουν παίζοντας ποδόσφαιρο. Πρέπει επίσης να δίνεται ίσος χρόνος συμμετοχής προς όλα τα παιδιά γιατί η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι το μεγαλύτερο δώρο του προπονητή προς το παιδί. Έτσι θα αγαπήσουν το ποδόσφαιρο. Επίσης πρέπει επιτέλους να πάψουμε να καθοδηγούμε το παιχνίδι τους. Αυτό είναι ακόμη ένα λάθος το οποίο μειώνει την δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΘΩΣ ΜΑΚΡΗ

Ποια είναι η μεθοδολογία της προπόνησης της GALAXY FOOTBALL ACADEMY; Στην GALAXY FOOTBALL ACADEMY πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα συμμετέχουν, θα μείνουν δραστήρια και θα πετύχουν τις προοπτικές τους στο ποδόσφαιρο μόνο εάν κάνουν τα σωστά πράγματα στις κατάλληλες περιόδους. Έτσι στην Ακαδημία μας εφαρμόζουμε το πρόγραμμα GALAXY PLAYER DEVELOPMENT που βασίζεται στο πρότυπο πλαίσιο αθλητικής ανάπτυξης Long Term Athlete Development. Ενα μοντέλο που περιγράφει ότι η ανάπτυξη των κινητικών, φυσικών, και νοητικών ικανοτήτων πρέπει να γίνεται παράλληλα με την χρονολογική σωματική και νοητική εξέλιξη του ποδοσφαιριστή. Να τονίσω ότι το LTAD εφαρμόζεται ως ένα πρότυπο πλαίσιο αθλητικής ανάπτυξης από αθλητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο LTAD εφαρμόζουμε και στην Ακαδημία μας γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε τον στόχο μας. Να βοηθήσουμε τα παιδιά να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες και προοπτικές τους.

Το GALAXY PLAYER DEVELOPMENT αποτυπώνει τη φιλοσοφία της GALAXY FOOTBALL ACADEMY

Άθω ποιος νομίζεις ότι είναι ο ρόλος των γονέων στη σωστή εκπαίδευση των παιδιών; Οι γονείς πρέπει κατ’ αρχή να αντιληφθούν κι’ αυτοί ότι το ποδόσφαιρο για τα παιδιά είναι απλά ένα παιχνίδι. Ένα όμορφο και διασκεδαστικό παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο των ενηλίκων είναι πολύ διαφορετικό απο το παιδικό ποδόσφαιρο. Οι γονείς μπορούν να επηρεάσουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο την φιλοσοφία του παιδιού προς το ποδόσφαιρο. Στην Ακαδημία μας παράλληλα με το πρόγραμμα ανάπτυξης των παιδιών έχουμε και πρόγραμμα επιμόρφωσης των γονιών. Θέλουμε να τους δώσουμε τις γνώσεις ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και να αποκτήσει πολλές δεξιότητες. Έτσι η συμμετοχή του παιδιού θα είναι εποικοδομητική και θα αποδώσει καλύτερα. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να καταλάβουν οι γονείς είναι οτι πρέπει Ακαδημία και γονείς να δίνουμε έμφαση στην προσωπική βελτίωση του παιδιού και οχι στο αποτέλεσμα του αγώνα. Πρέπει διαρκώς να επιβραβεύουν όχι μόνο το παιδί τους αλλά και τα άλλα παιδιά. Να αποφεύγουν αρνητικές κριτικές και να μην γίνονται διακρίσεις μεταξύ των παιδιών. Επίσης οι γονείς δεν πρέπει να κατευθύνουν το παιχνίδι των παιδιών τους αλλά να καταλάβουν ότι το παιχνίδι είναι των παιδιών και όχι δικό τους. Η συνεργασία γονιού με προπονητή πρέπει να είναι άριστη και να αναφέρουν σε αυτόν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε σχέση με την εκπαίδευση του παιδιού τους.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Άθω, ποιες συμβουλές θα έδινες σε ένα μικρό ποδοσφαιριστή; Θα τον συμβούλευα να ακούει τον προπονητή του με προσοχή και να δίνει πάντα το 100% των δυνατοτήτων του. Επίσης θα τον συμβούλευα να σέβεται τους συμπαίκτες του και να συμπεριφέρεται με αθλητοπρέπεια τόσο μέσα στο γήπεδο όσο κι’ έξω από αυτό. Ακόμη οι μικροί ποδοσφαιριστές πρέπει να διαβάζουν κάθε μέρα τα μαθήματα τους γιατί η σχολική απόδοση για έναν πετυχημένο ποδοσφαιριστή είναι συνυφασμένη με την απόδοση του στο ποδόσφαιρο. Τέλος θα συμβούλευα όλους τους μικρούς ποδοσφαιριστές να τηρούν τους κανονισμούς του fair paly γιατί μέσα από το ποδόσφαιρο τα παιδιά έχουν μόνο να κερδίσουν και να αναπτύξουν φιλίες.

ΤΟ ΗΛΙΚΑΚΟ ΓΚΡΟΥΠ 2008 ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΟΖΑΡΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΑΣ

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για τις εγγραφές; Η GALAXY FOOTBALL ACADEMY Λεμεσού έχει έδρα το COPA MINI FOOTBALL και για την φετινή χρονιά θα δέχεται παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από 4 εώς 8 ετών. Να αναφέρω ότι από την επόμενη χρονιά το κλιμάκιο Λεμεσού θα δέχεται και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 99 307797.

Νέα σελίδα λοιπόν ανοίγει στη σελίδα του Άθου Μακρή. Η συνεργασία με την GALAXY FOOTBALL ACADEMY έχει ξεκινήσει και ευχόμαστε στον αξιόλογο νεαρό προπονητή κάθε επιτυχία στη συνέχεια.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ COPA MINI FOOTBALL ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 AC_Omonia  CHAMPIONS
 PAFIA-FC  chrysomilia
 THOI  APOLLON-LADIES
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 aeammochostou  apollonlympion
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  Agia-Napa-Ladies-F.C

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradiocy  BLUERACOONFM
 eradioGR  SOUNDCLOUD