Τόλης Αποστόλου: “Ο Ατρόμητος αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα και η Κύπρος αποτελεί μέρος αυτής”!

Τόλης Αποστόλου: “Ο Ατρόμητος αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα και η Κύπρος αποτελεί μέρος αυτής”!

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το cyprusacademies.com να φιλοξενεί τη συνέντευξη ενός ανθρώπου ο οποίος ασίγαστα, επαγγελματικά, μεθοδικά και με συνέπεια, εργάζεται για την ανάπτυξη και την πρόοδο του παιδικού ποδοσφαίρου πάνω στις σωστές και υγιείς βάσεις. Ο κ. Τόλης Αποστόλου είναι ο Υπεύθυνος των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και με αφορμή την επίσκεψη του στη συνεργαζόμενη Ακαδημία CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY στη Λεμεσό, το πρώτο site της Κύπρου εξασφάλισε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Ο κ. Αποστόλου μας μιλά για το Δίκτυο των Σχολών του Ατρόμητου, τη φιλοσοφία και τους στόχους των Σχολών Ποδοσφαίρου αλλά και τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του στη CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY στην Κύπρο. Παρόν στη συνέντευξη ήταν και ο Βασίλης Καραγκουνης ο οποίος προήλθε από το δίκτυο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ και μετά από το πέρασμα του στην ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ αγωνίζεται τώρα στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ.

Κύριε Αποστόλου σας καλωσορίζουμε στην Κύπρο. Θα θέλατε να μας πείτε ποια είναι η αφορμή της επίσκεψης σας στην Κύπρο; Αφορμή της επίσκεψης μου στην Κύπρο είναι η επίσημη συνεργασία μας με την CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY στη Λεμεσό την οποία επισκέπτομαι τελείως αυθόρμητα. Η συνεργασία μας ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και θέλησα να επισκεφθώ την Ακαδημία έτσι ώστε να δείξουμε στα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές ότι πράγματι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είναι κοντά σε όλες τις συνεργαζόμενες ακαδημίες του Δικτύου. Κατά τη διήμερη μου επίσκεψη μάλιστα είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις προπονήσεις όλων των αγωνιστικών τμημάτων της ακαδημίας, να συνομιλήσω με τα παιδιά και να δω από κοντά το υψηλής ποιότητας προπονητικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY.

Κύριε Αποστόλου πως είδατε το επίπεδο των προπονήσεων στην CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY; Είδα ότι το επίπεδο των προπονήσεων στην CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY είναι πάρα πολύ υψηλό. Πράγματι ο κ. Δημητρίου και όλο το προπονητικό τιμ κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά εφαρμόζοντας σε κάθε ηλικία τη σωστή μεθοδολογία. Με χαροποίησε ιδιαίτερα επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά γνωρίζουν για τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ και ότι στηρίζονται από μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Ποιοι είναι οι στόχοι και η φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ; Κατ’ αρχήν να επισημάνω ότι ως άξονας του Δικτύου είναι η σωστή εκπαίδευση των παιδιών με κύριο στόχο να τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους παραδίδοντας αύριο στην κοινωνία χαρακτήρες με αρχές και αξίες. Έχουμε υποχρέωση να παρέχουμε σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά άσχετα με το αν είναι ταλέντα ή όχι, μια σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση ώστε πρωτίστως να αγαπήσουν αυτό που κάνουν. Στις Σχολές Ποδοσφαίρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα τα οποία με τις δικές μας παρεμβάσεις και μεθοδολογία θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Υπεύθυνος των προγραμμάτων ανάπτυξης είναι ο κ. Ευάγγελος Μπεκρής, επίτιμος διδάκτωρ στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΑΘΗΝΩΝ ο οποίος παρέχει στις ακαδημίες του Δικτύου πλήρη τεχνική καθοδήγηση για την εκπαίδευση των παιδιών.

Γνωρίζουμε την περίπτωση του νεαρού Αρσένιου Δημητρίου ο οποίος πέρυσι μετακόμισε στις εγκαταστάσεις των Σχολών του Ατρόμητου από την CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια; Κάναμε ένα διήμερο αξιολογήσεων στις εγκαταστάσεις των CHAMPIONS εκ των οποίων όσοι επιλέχθηκαν (15 στον αριθμό) συμμετείχαν στα επίσημα δοκιμαστικά στο Αθλητικό Κέντρο των Ακαδημιών του Ατρόμητου μαζί με τα παιδιά που επιλέχθηκαν Πανελλαδικά. Ο Αρσένιος εντυπωσίασε με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και με το ήθος του και τον χαρακτήρα του και επιλέχθηκε για να ενισχύσει την επίσημη Κ15 του Ατρόμητου στην οποία αγωνίζεται με επιτυχία.

Πρόσφατα μάλιστα η Κ15 πήρε την τιμητική τέταρτη θέση στο τουρνουά Ελληνοτουρκικής Φιλίας που έγινε στην Κωνστάντζα της Τουρκίας, ανάμεσα σε 12 ομάδες, πράγμα που δείχνει και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Ατρόμητο. Ο Αρσένιος αυτή τη στιγμή διαμένει μέσα στις εγκαταστάσεις του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, πηγαίνει στο σχολείο κανονικά και κάνει όλα όσα κάνουν τα παιδιά της ηλικίας του χωρίς να στερείται κάτι και όλα αυτά με έξοδα αποκλειστικά του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ. Το παράδειγμα του Αρσένιου αποδεικνύει ότι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ κάνει πράξη της υποσχέσεις του και εφαρμόζει με ευλάβεια το πρόγραμμα του. Η παρουσία του Αρσένιου είναι πραγματικά σημαντική αν αναλογιστεί κανείς το μικρό της ηλικίας του αλλά και την ικανότητα προσαρμογής του στην Αθήνα και στην ομάδα Κ15 του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.

Το πρόγραμμα των Σχολών του Ατρόμητου έχει αγκαλιαστεί από τις Ακαδημίες. Πόσες Σχολές συμμετέχουν στο δίκτυο και πόσα παιδιά; Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουμε συνολικά 15 συνεργασίες κάτι που δείχνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ έχει 10 χρόνια προσφοράς στις Ακαδημίες με τη μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη του Προέδρου κ. Σπανού. Σε συνδυασμό με τις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη που απαριθμούν γύρω στα 500 παιδιά και τις Ακαδημίες του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ υπολογίζεται ότι πέραν των 3000 παιδιών φορούν στο στήθος το έμβλημα του ιστορικού μας Σωματείου. Επίσης ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ κάθε χρόνο προωθεί 6-7 παιδιά στο επαγγελματικό ρόστερ. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τις Σχολές μας το ότι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ εκπροσωπείται από 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας κάτι που δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται Πανελλαδικά.

Κύριε Αποστόλου ένα δικό σας παιδί ο Βασίλης Καραγκούνης αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το Βασίλη; To 2007-2008 εντάξαμε τον Βασίλη Καραγκούνη από την ακαδημία της Λαμίας στην Κ20 του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ σε ηλικία μόλις 14 ετών! Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Λογω του ταλέντου του ο Βασίλης έπαιζε πάντα με μεγαλύτερους του! Σύντομα η Ιταλική ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ ενδιαφέρθηκε για τον Βασίλη και επειδή ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ σπρώχνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές προς το ποδοσφαιρικό τους όνειρο. Τώρα σε ηλικία 21 ετών είναι εδώ στην Κύπρο και αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΛ και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να τον βλέπω σήμερα εδώ στο Αθλητικό Κέντρο της CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY. Αποτελεί πράγματι ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι και έναν αψεγάδιαστο χαρακτήρα ο οποίος είναι το ιδανικό πρότυπο για τα παιδιά.

Ο Βασίλης Καραγκούνης συνομίλησε επίσης με τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Σε δήλωση του προς το πρώτο site ακαδημιών ποδοσφαίρου της Κύπρου μας ανέφερε τα εξής: «Πέρα από τη δική μου προσπάθεια που έκανα από παιδί πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της πορείας μου ήταν ο κ. Τόλης Αποστόλου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τον συναντώ σήμερα εδώ πέρα. Ο κ. Αποστόλου με εντόπισε και μου προτείνω να αγωνιστώ στον Ατρόμητο και φυσικά δεν έκανα δεύτερη σκέψη. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είναι ένα άρτια οργανωμένο και επαγγελματικό σωματείο το οποίο πραγματικά δίνει ευκαιρίες στα παιδιά. Στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ ένιωθα πάντα σαν στο σπίτι μου και η συμβολή του κ. Αποστόλου στην καθοδήγηση και εξέλιξη μου ήταν πάρα μα πάρα πολύ σημαντική και του εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σήμερα εδώ πέρα ένιωσα χαρούμενος που σε ακόμη ένα άλλο μέρος της Ελλάδας και συγκεκριμένα εδώ στη Λεμεσό υπάρχουν παιδιά που εκπροσωπούν το ιστορικό σωματείο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ και τους εύχομαι μια μέρα να γευτούν τη μοναδική εμπειρία της πρώτης ομάδας. Πέρα από αυτό όλα τα παιδιά πρέπει να παίζουν για να διασκεδάζουν και να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο μένοντας μακριά από εξαρτήσεις και άλλα προβλήματα της εποχής μας.»

Κύριε Αποστόλου τι ευχή και ποιες συμβουλές θα δίνατε στους μικρούς ποδοσφαιριστές; Υγεία πάνω απ’ όλα σε όλους, να είναι συγκεντρωμένοι στα μαθήματα και να μην παραμελούν το σχολείο. Ποδόσφαιρο και σχολείο πρέπει να συνδυάζονται με καλή επίδοση και στα δυο. Είναι σημαντικό να απολαμβάνουν πάνω απ’ όλα αυτό που κάνουν και γι’ αυτό πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι την ώρα της προπόνησης σε όλα όσα τους υποδεικνύουν οι προπονητές τους. Επίσης πρέπει να ακούνε τους γονείς τους οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για τη διαδικασία της μάθησης τους.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές της CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY; Κατ’ αρχήν όλοι στην ακαδημία CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY αλλά και σε κάθε συνεργαζόμενη ακαδημία, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είναι κοντά τους σε κάθε στιγμή. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα και η Κύπρος είναι κομμάτι αυτής. Για τα παιδιά ισχύουν όσα είπα προηγουμένως. Εργατικότητα, ανελλιπή παρουσία στις προπονήσεις, αυτοσυγκέντρωση στην προπόνηση και τους προπονητές, καλή επίδοση στο σχολείο και κυρίως καλή συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου. Στους γονείς θα έστελνα το μήνυμα να στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους και να έχουν εμπιστοσύνη στους προπονητές οι οποίοι δουλεύουν με την κοινή μεθοδολογία, τις αρχές και τη φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου. Δε χρειάζεται να ασκούμε πίεση στα παιδιά. Επίσης η νίκη δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός ενώ και για την ήττα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση τόσο από τους γονείς ώστε και από τους προπονητές ώστε τα παιδιά να μην απογοητεύονται αλλά να μένουν ευχαριστημένα από τη συμμετοχή και την προσπάθεια. Στους προπονητές της ακαδημίας εύχομαι να έχουν το ίδιο μεράκι, ζήλο και επαγγελματικότητα. Πρέπει να είναι πάντα κοντά στα παιδιά, να έχουν καλή επικοινωνία και καλή συμπεριφορά απέναντι τους κάτι το οποίο διαπίστωσα κατά την επίσκεψη μου και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Με το Διευθυντή των CHAMPIONS κ. Δημήτρη Δημητρίου, ένας άνθρωπος με τεράστιες εμπειρίες, έχουμε κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στο χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η συνέντευξη μας με τον Υπεύθυνο του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ και Τεχνικό Διευθυντή των ομάδων Κ15, Κ17 και Κ20 του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. Τόλη Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου επέστρεψε στην Αθήνα με πολλές όμορφες στιγμές αφού έγινε στην κυριολεξία θερμά δεκτός στην CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY τόσο από τη Διεύθυνση και τους προπονητές της Ακαδημίας όσο και από τα παιδιά και τους γονείς. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αποστόλου για την ευγενή παραχώρηση της άδειας του για την αποκλειστική συνέντευξη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του. Ευχαριστούμε επίσης το Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Δημήτρη Δημητρίου για την άρτια φιλοξενία και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε κάθε επίπεδο. Η συνέντευξη δόθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδα μας Τηλέμαχο Αθανασίου στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY, στον Ύψωνα στη Λεμεσό.

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 BARCELONA-F.A.-WOMEN  PAFIA-FC
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  chrysomilia
 THOI  APOLLON-LADIES
 CHAMPIONS  AC_Omonia
 apollonlympion  WOMENS-FOOTBALL-NEWS
 aeammochostou  Agia-Napa-Ladies-F.C

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  eradioGR
 BLUERACOONFM  eradiocy