Categorized | ΔΙΕΘΝΗ

FSV HELLAS Schierstein θα πεί Ελληνική μαχητική ψυχή! Ανταπόκριση από τη Γερμανία…

FSV HELLAS Schierstein θα πεί Ελληνική μαχητική ψυχή! Ανταπόκριση από τη Γερμανία…

Η ποδοσφαιρική ομάδα της FSV HELLAS Schierstein ιδρύθηκε το 1968 και για 47 ολόκληρα χρόνια, διατηρεί άσβεστο το Ελληνικό στοιχείο στη Γερμανία. Εμείς όμως έχουμε ακόμη ένα λόγο να είμαστε περήφανοι γι αυτούς. Η FSV HELLAS Schierstein πραγματοποιώντας εκπληκτική πορεία με πάρα πολλούς Έλληνες ομογενείς στις τάξεις της, φιγουράρει πρώτη στο τοπικό Πρωτάθλημα περήφανη και πάει φορτσάτη για τη μεγάλη κατηγορία, κατόρθωμα που επιδιώκει να πετύχει για δεύτερη φορά μετά και από την ονειρεμένη χρονιά του 1972.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ FSV HELLAS Schierstein ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η FSV HELLAS Schierstein στην αρχή δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την επαφή με τα γαλανόλευκα έθιμα και τις παραδόσεις που μετέφεραν χιλιάδες ομογενείς περνώντας το δρόμο της ξενιτιάς με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αρχικά η FSV HELLAS Schierstein αγωνιζόταν μόνο με ομάδες της γύρω περιοχής μέχρι το 1972 όπου και συμμετείχε για πρώτη φορά στο Γερμανικό Πρωτάθλημα. Σήμερα μετά από 47 χρόνια ζωής η FSV HELLAS Schierstein πάει να πετύχει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κατόρθωμα Ελληνικής ομάδας στη Γερμανία!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1972

Ο ανταποκριτής του cyprusacademies.com Μελέτιος Ιωαννίδης, επισκέφθηκε τους εκεί ομογενείς και συνομίλησε μαζί τους. Η επαφή ήταν πράγματι συγκινητική με κυρίαρχο στοιχείο την άσβεστη αγάπη των ομογενών για την πατρίδα τους, την πολύπαθη Ελλάδα.

Ασίγαστος πρωτεργάτης του Ελληνισμού και της FSV HELLAS Schierstein ο Βασίλης Αναγνωστάκης είναι ο Πρόεδρος της ομάδας. Ένας άνθρωπος με πολύ μεράκι, σεμνός και μετρημένος, μαζί με φίλους της περιοχής και με πολλά προσωπικά έξοδα όλων έθεσαν ως στόχο να διατηρήσουν την Ελλάδα ζωντανή μέσω της FSV HELLAS Schierstein. Απευθυνόμενος προς τον εξωτερικό μας συνεργάτη Μελέτιο Ιωαννίδη ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε: «Η FSV HELLAS Schierstein δεν είναι για μας απλά μια ομάδα. Είναι μια ιδέα που ενώνει τους Έλληνες της ξενιτιάς και μέσω αυτής διατηρούμε άσβεστο το Ελληνικό στοιχείο. Η ομάδα έχει την πλήρη αγάπη και υποστήριξη όλων των Ελλήνων ομογενών και αρκεί να ρθείτε σε ένα παιχνίδι για να το διαπιστώσετε ιδίοις από μόνοι σας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους έχουν συμβάλει στο να διατηρηθεί αυτή η ιδέα ζωντανή και εύχομαι φέτος η ομάδα να ανεβεί στη μεγάλη κατηγορία»!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Σε ερώτηση ποιο μήνυμα θα ήθελε να στείλει στους απανταχού Έλληνες ο κ. Αναγνωστάκης απάντησε: «Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μας όπως και η Κύπρος η οποία για μας είναι και ήταν από πάντα μέρος της Ελλάδας. Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από δυσκολίες και ξέρουν να τις ξεπερνούν με την ομαδικότητα και το πείσμα που τους διακρίνει. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και χαρά και υποσχόμαστε πως εμείς εδώ στη Γερμανία θα κάνουμε τα πάντα για να κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία περήφανα ψηλά!»

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Ο Νίκος Πουρσανίδης είναι ο αρχηγός της FSV HELLAS Schierstein. Ένα Ελληνόπουλο με καταγωγή από το Κιλκίς, που ήρθε πριν από 2 χρόνια στην ομάδα και ο οποίος έχει αγωνιστεί σε διάφορες Ελληνικές ομάδες όπως η Καβάλα και ο Κιλκισιακός. Ο Νίκος Πουρσανίδης με σπουδαίο ήθος και χαρακτήρα πρόσθεσε με τη συμμετοχή του στην ομάδα πολύ φρεσκάδα και τη βοήθησε σημαντικά στην ανοδική της πορεία με αποτέλεσμα η FSV HELLAS Schierstein να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΣΚΕΛΙΔΗΣ

Πίσω βέβαια από κάθε επιτυχημένη ομάδα υπάρχει και ένα επιτελείο το οποίο προσφέρει τα μέγιστα για τη σωστή προετοιμασία και τις διευκολύνσεις των αθλητών της ομάδας. Ο λόγος για τον Μιχάλη Πεσκελίδη, ένα όνομα μια ιστορία. Ο Μιχάλης Πεσκελίδης ήρθε στη Γερμανία από τις Σέρρες το 1967 και από τότε είναι στην ομάδα! Ξεκίνησε να αγωνίζεται σε αυτήν σε ηλικία 14 ετών και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FSV HELLAS Schierstein και φροντιστής της ομάδας. Η προσφορά του στο Σύλλογο ανεκτίμητη και απεριόριστη. Ο Μιχάλης Πεσκελίδης διέπρεψε από το 1980 μέχρι και το 2005 ως διαιτητής παίζοντας μέχρι την Γ’ Εθνική αλλά ένας τραυματισμός τον κράτησε μακριά από τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Είναι αναμφίβολα το Α και το Ω της FSV HELLAS Schierstein!

ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ…

Σε δηλώσεις του προς το πρώτο site ακαδημιών της Κύπρου ο κ. Πεσκελίδης δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από τόσα χρόνια είμαι ακόμη στην οικογένεια της FSV HELLAS Schierstein. Η ομάδα αυτή εκφράζει την Ελληνική ψυχή και τη μαχητικότητα που τη διακρίνει. Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι παίκτες οι προπονητές και όλο το επιτελείο της ομάδας έχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, τόσο ώστε να νιώθεις την έννοια της οικογένειας και της ομάδας. Είμαστε μια παρέα που απλά θέλουμε να κρατήσουμε το Ελληνικό στοιχείο ζωντανό. Το ποδόσφαιρο είναι για μας το μέσο μεσω του οποίου θα φωνάξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ…ζωντανή! Θέλω να ευχαριστήσω το cyprusacademies.com για την εδώ επίσκεψη του. Εύχομαι η FSV HELLAS Schierstein να πάρει το πρωτάθλημα και να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο»!

ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ FSV HELLAS Schierstein

Όπως καταλαβαίνετε, η αγάπη για την Ελλάδα δε χωράει μέσα σε λίγες μόνο γραμμές. Διακρίνοντας τους ομογενείς να ξεχειλίζουν από αγάπη για την πατρίδα τους περιτριγυρισμένοι από τα φαντάσματα της νοσταλγίας, η FSV HELLAS Schierstein αποτελεί ένα φάρο ελπίδας. Για τον Ελληνισμό, για τον κόσμο, για την ανθρωπότητα… Η FSV HELLAS Schierstein συνεχίζει απτόητη στην πρώτη θέση και μας ένα πράγμα μόνο μας έρχεται στο μυαλό: «Σήκωσε το, το τιμημένο, δε μπορώ, δε μπορώ να περιμένω»…

Για το cyprusacademies.com από την μακρινή Γερμανία, Μελέτιος Ιωαννίδης, εξωτερικός συνεργάτης του πρώτου site ακαδημιών της Κύπρου.

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 APOLLON-LADIES  chrysomilia
 PAFIA-FC  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 THOI  ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ
 CHAMPIONS  AC_Omonia
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  apollonlympion
 aeammochostou  Agia-Napa-Ladies-F.C

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradiocy  eradioGR
 BLUERACOONFM  SOUNDCLOUD