Ανακοίνωση Cyprus Academies Championship: Αφορά όλες τις Ακαδημίες που συμμετέχουν!

Ανακοίνωση Cyprus Academies Championship: Αφορά όλες τις Ακαδημίες που συμμετέχουν!

Αγαπητοί φίλοι το πρωτάθλημα fair play ακαδημιών ποδοσφαίρου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και λαμβάνοντας θετικά μηνύματα όσο αφορά την εφαρμογή του δίκαιου παιχνιδιού. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις οι οποίες είναι ενάντια στις αρχές που πρεσβεύει το fair play και το πρωτάθλημα μας. Θέλοντας να διατηρήσουμε το χαρακτήρα του πρωταθλήματος καθαρό κατά τη συνεδρίαση που είχαμε την 1η Δεκεμβρίου 2015 αποφασίστηκαν τα εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή ομάδων σε δυο πρωταθλήματα. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες παρατηρήσεις και συστάσεις και η επιτροπή του Cyprus Academies Championship θα κάνει περεταίρω έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ομάδες που παίζουν σε δυο Πρωταθλήματα. Να επισημάνουμε ότι το Πρωτάθλημα του Cyprus Academies Championship δημιουργήθηκε για την ποδοσφαιρική ψυχαγωγία των παιδιών που δεν αγωνίζονται σε άλλα Πρωταθλήματα και είναι λάθος από κάποιους να χαρακτηρίζεται ως «πρωτάθλημα των αδυνάτων» ή «πρωτάθλημα των δυνατών». Επιπλέον στην συνεδρία που είχαμε με την πλειοψηφία των ακαδημιών και μετά από πολύ συζήτηση, ομόφωνα αποφασίστηκε από τις Ακαδημίες που συμμετέχουν η χρήση στο ρόστερ τους μόνο ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα άλλα Πρωταθλήματα. Δε θεωρούμαι πως η απόφαση μας στερεί το δικαίωμα συμμετοχής από κάποια παιδιά καθώς είναι ήδη δηλωμένα σε άλλο πρωτάθλημα και έχουν τη δική τους αγωνιστική κάθε Σάββατο. Η χρήση της ίδιας ομάδας σε δυο Πρωταθλήματα θεωρούμαι πως: 1. Δημιουργεί θέμα διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων 2. Επιφορτίζει τα παιδιά με διπλό άγχος και πίεση 3. Ταλαιπωρεί διπλά τους γονείς έχουν να μετακινηθούν 2 φορές την ίδια μέρα σε 2 γήπεδα. 4. Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις ώρες διεξαγωγής των αγώνων αφού όλα τα πρωταθλήματα γίνονται ίδια μέρα και ίδιες περίπου ώρες 5. Φανερώνει σκοπιμότητα από την πλευρά κάποιας ακαδημίας η οποία «διπλο-δηλώνει» ομάδες.

SCORE FAIR PLAY: Παρακολουθώντας την πορεία των αποτελεσμάτων είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι καθώς τα περισσότερα σκορ είναι κοντινά κάτι που φανερώνει την ισορροπία των ομάδων αλλά και την εφαρμογή του fair play όσο αφορά το σκορ. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που οι δείκτες του σκορ ξεφεύγουν και κάποιες ομάδες ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Κατόπιν τούτου θέλοντας να προστατέψουμε τα παιδιά από την απογοήτευση της μεγάλης ήττας αποφασίσαμε όπως επιβάλλονται ποινές σε όσους δεν τηρούν τους όρους του SCORE FAIR PLAY ενώ θα καλούνται σε απολογία οι Υπεύθυνοι. Παρακαλούμε όλους τους προπονητές όπως επιδείξουν σωστό χαρακτήρα για το καλό όλων των παιδιών. Μην αφήνετε το σκορ να ξεφεύγει και εφαρμόστε τους κανονισμούς ΖΩΝΗΣ ANTIPRESSING και τον κανονισμό ο οποίος απαγορεύει στις μικρές ηλικίες το βολέ από τον τερματοφύλακα μετά το κέντρο του γηπέδου. Οι κανονισμοί αυτοί βοηθούν στην καταπολέμηση των μεγάλων σκορ και επιπλέουν εκπαιδεύουν σωστά τα παιδιά για τον ορθό και ελεύθερο τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού στην ηλικία τους. Επαναλαμβάνουμε ότι στόχος είναι η ισόνομη συμμετοχή όλων των παιδιών στο Πρωτάθλημα γι αυτό και τα παιδιά θα πρέπει όλα να φεύγουν ικανοποιημένα από τη συμμετοχή τους.

ΧΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: Με απόφαση όλων των Ακαδημιών είχε αποφασιστεί η συμμετοχή κάποιων ποδοσφαιριστών μεγαλύτερης ηλικίες σε κάποιες ηλικιακές κατηγορίες. Ο αριθμός δήλωσης μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών και ο αριθμός αυτών που δικαιούνται να αγωνίζονται στη βασική ομάδα αναγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη. Με χαρά παρατηρούμε πως δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα παρά μόνο από κάποιες περιπτώσεις τις οποίες έχει επιληφθεί η επιτροπή ενστάσεων επιβάλλοντας μάλιστα από νωρίς και τις πρώτες ποινές προς συμμόρφωση, παραδειγματισμό αλλά και πρόληψη του φαινομένου. Παρακαλούμε όλους τους προπονητές όπως τηρούν τους κανονισμούς που θέσαμε με σκοπό να ικανοποιήσουμε όλα τα παιδιά και όλες τις ηλικίες.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΠΑΛΗ» ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Εκ της διεύθυνσης του Cyprus Academies Championship

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  chrysomilia
 AC_Omonia  CHAMPIONS
 APOLLON-LADIES  PAFIA-FC
 BARCELONA-F.A.-WOMEN  THOI
 Agia-Napa-Ladies-F.C  aeammochostou
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  apollonlympion

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 BLUERACOONFM  SOUNDCLOUD
 eradiocy  eradioGR