Categorized | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Δύναμη μας ο κόσμος μας!” Αποκλειστική Συνέντευξη του Προέδρου της Α.Ε.Ζ. Στέλιου Χρίστου

“Δύναμη μας ο κόσμος μας!” Αποκλειστική Συνέντευξη του Προέδρου της Α.Ε.Ζ. Στέλιου Χρίστου

Ο Στέλιος Χρίστου δεν είναι απλά ο πρόεδρος της Α.Ε. Ζακακίου. Είναι ένας άνθρωπος συνυφασμένος με την ιστορία του Σωματείου από τη μέρα της ιδρύσεως του ο οποίος υπηρετεί πιστά την ομάδα του με πλήρη αγάπη και αφοσίωση. Ο κ. Χρίστου υπήρξε μάλιστα και ποδοσφαιριστής στην αγαπημένη του ομάδα για μια δεκαετία και μετά από 60 χρόνια ιστορίας βλέπει την Α.Ε.Ζ. να είναι ένα σκαλί πριν από την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία. Ο κ. Χρίστου μιλά αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας για τους στόχους της ομάδας, το γηπεδικό και τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες αλλά ιστορικές στιγμές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Στέλιο έχετε επενδύσει πολλά στην Α.Ε.Ζ η οποία μετά από μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια είναι κοντά στην άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια της 1ης Κατηγορίας. Πως επιτεύχθηκε αυτή η πορεία, πότε ξεκίνησε και πως φτάσατε είστε σήμερα ένα σκαλί πριν την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία; Η Α.Ε.Ζ. για μένα είναι το δεύτερο μου σπίτι. Από της ιδρύσεως του Σωματείου μας το 1958 είμαι παρόν αφού υπήρξα μέλος της ιδρυτικής συνέλευσης τότε και σήμερα διατηρώ το πόστο του προέδρου. Η Α.Ε.Ζ. από το 1956 μέχρι και το 1985 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΕΠΟΛ, της οποίας το σωματείο μας είναι από τα ιδρυτικά μέλη. Από το 1956 μέχρι το 1985 η Α.Ε.Ζ. κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους ενώ από το 1985 όταν ιδρύθηκε η 1η Κατηγορία η ομάδα μας ξεκίνησε την παρουσία της στα επίσημα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π. συμμετέχοντας στην Δ΄ Κατηγορία. Η πορεία μας συνέχισε μέχρι και την Τρίτη κατηγορία όπου είχαμε κάποια ανεβοκατεβάσματα. Αποκορύφωμα ήταν για την Α.Ε.Ζ. τα τελευταία τρία χρόνια όπου η ομάδα ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία και σήμερα διεκδικεί επάξια την άνοδο της στην 1η Κατηγορία.

Πόσο κοντά είστε στην πραγματοποίηση του στόχου της ανόδου; Με τη λήξη του πρώτου γύρου είδαμε ότι η ομάδα διαθέτει τα φόντα να πετύχει την άνοδο της και γιαυτό ενισχύσαμε μάλιστα το ρόστερ μας με δυο αξιόλογες μεταγραφές του Πικραμένου και του Αιμίλιου Παναγιώτου οι οποίοι πιστεύω θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα. Απέμειναν 6 παιχνίδια για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος τα οποία για εμάς είναι 6 τελικοί. Είμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου μας αλλά όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους προπονητές μας και ευχόμαστε στο τέλος η προσπάθεια όλων μας να ανταμηφθεί.

Κύριε Χρίστου υπήρξαν και άλλες ομάδες που πέτυχαν το ποδοσφαιρικό θαύμα της ΑΕΖ. Η προσπάθεια τους όμως δεν είχε διάρκεια καθώς μετά ξανάρχισαν να πέφτουν κατηγορίες ή και να παρακμάζουν. Τι πιστεύετε ότι φταίει; Ένας μεγάλος λόγος είναι το γηπεδικό. Οι περισσότερες ομάδες που ανεβαίνουν πρέπει να δαπανήσουν μεγάλα ποσά για να αγωνίζονται στα εγκεκριμένα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας μακριά από τις φυσικές τους έδρες. Άλλος ένας λόγος είναι ότι οι ομάδες που ανεβαίνουν στην πρώτη κατηγορία δαπανούν μεγάλα ποσά για να ενισχύσουν την ομάδα τους υπερβάλλοντας εαυτόν και τις πραγματικές τους δυνατότητες. Εμείς δε θέλουμε να βιαστούμε και να κάνουμε τα ίδια λάθη. Ανεβαίνοντας στην 1η Κατηγορία δε θέλουμε να δαπανήσουμε τεράστια ποσά για μεταγραφές. Άλλωστε έχουμε ένα ικανό και αξιόμαχο ρόστερ αποτελούμενο από Κύπριους και 5 Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές και σε αυτούς θέλουμε να βασιστούμε. Η Α.Ε.Ζ. θα δώσει όλη τη στήριξη της στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Είδαμε ότι από φέτος η Α.Ε.Ζ. έβαλε γερές βάσεις και στις Ακαδημίες της. Πόσα παιδιά εκπαιδεύονται στις Ακαδημίες σας και ποιος είναι ο στόχος των Ακαδημιών της Α.Ε.Ζ.; Αυτή τη στιγμή γύρω στα 35 παιδιά απασχολούνται στην ακαδημία μας η οποία λειτουργεί στο γήπεδο μας υπό την καθοδήγηση νεαρών και ιδιαίτερα αγαπητών προπονητών στα παιδιά, του ποδοσφαιριστή μας Αλέξη Γαρπόζη και των ποδοσφαιρίστριων της Εθνικής Βικτώρια Ζάμπα και Μαρία Ιωάννου. Η Α.Ε.Ζ. παρέχει ποδοσφαιρική εκπαίδευση στα παιδιά με πολύ χαμηλό κόστος διδάκτρων και η παρουσία της Ακαδημίας είναι πολύ σημαντική για την κοινότητα Ζακακίου και τα περίχωρα, αφού δίνει διέξοδο σε πολλά παιδιά στον αθλητισμό προς αποφυγή όλων των κακών συνηθειών που διέπουν την εποχή μας. Από κει και πέρα τα κλιμάκια Κ13, Κ15 και Κ17 έχουν μια άρτια συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π. Έχουμε επίσης τη δική μας Κ21 η οποία προορίζεται για την διαρκή ανατροφοδότηση της πρώτης ομάδας με νεαρούς ταλαντούχους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Η Α.Ε.Ζ. διαθέτει το δικό της Αθλητικό Κέντρο; Όλες οι προπονήσεις μας γίνονται στο Κοινοτικό Γήπεδο Ζακακίου το οποίο συντηρείται αποκλειστικά με έξοδα της Α.Ε.Ζ. Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Λεμεσού ο οποίος δυστυχώς δε δαπάνησε ούτε ένα σεντ προκειμένου να βοηθήσει την προσπάθεια μας. Επίσης ενώ η κοινότητα προσέφερε μεγάλες εκτάσεις γης στην Αρχή Λιμένων για τη δημιουργία του λιμανιού και ούτε από κεί είχαμε καμιά βοήθεια. Το γήπεδο είναι σε άρτια κατάσταση και συντηρείτε αποκλειστικά από μας και τη βοήθεια του κόσμου. Κοινοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει να μας στηρίξει οπότε από μόνοι μας συντηρούμε αποκλειστικά το γήπεδο.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της Α.Ε.Ζ. ; Θα ήθελα κατ αρχήν να ευχαριστήσω τον κόσμο της Α.Ε.Ζ. όσο και τους φιλάθλους της Λεμεσού που στηρίζουν την προσπάθεια μας. Δύναμη της Α.Ε.Ζ. είναι ο ίδιος ο κόσμος της. Η βοήθεια του κόσμου είναι σημαντική στην προσπάθεια που κάνουμε τόσο από ψυχολογικής πλευράς όσο και από οικονομικής. Φέτος συνέβη και κάτι εντυπωσιακό καθώς σε εκτός έδρας παιχνίδια όπως για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τη Δερύνεια είχαμε πέραν των 100 ατόμων που ακολούθησαν την ομάδα μας από τη Λεμεσό για να του συμπαρασταθούν. Απευθύνω κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να στηρίξει μέχρι το τέλος την προσπάθεια μας αρχής γενομένης από τον αυριανό σημαντικό αγώνα με το ΘΟΪ Λακατάμιας στις 3:00 στο γήπεδο μας. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα καθώς και το προπονητικό τιμ των Νικόλα και Μάριου Μαρτίδη οι οποίοι δυστυχώς μια μέρα πριν από τον αγώνα κηδεύουν τον πολυαγαπημένο και αδικοχαμένο αδελφό τους Αλέξη. Σύσσωμο το Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Ε.Ζ. εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Μαρτίδη. Η οικογένεια της Α.Ε.Ζ. θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 chrysomilia  AC_Omonia
 PAFIA-FC  THOI
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  CHAMPIONS
 BARCELONA-F.A.-WOMEN  APOLLON-LADIES
 apollonlympion  WOMENS-FOOTBALL-NEWS
 Agia-Napa-Ladies-F.C  aeammochostou

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 BLUERACOONFM  eradioGR
 eradiocy  SOUNDCLOUD