Πέρασαν στην PREMIER φάση του Πρωταθλήματος U13 της Κ.Ο.Π. αλλά δεν παίζουν!!! Επιστολή Διαμαρτυρίας

Πέρασαν στην PREMIER φάση του Πρωταθλήματος U13 της Κ.Ο.Π. αλλά δεν παίζουν!!! Επιστολή Διαμαρτυρίας

Τους ασκούς του Αιόλου ανοίγει η επιστολή διαμαρτυρίας που απεστάλη στο site μας από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας ο οποίος καταγγέλλει τον αποκλεισμό της ομάδας U13 της Καρμιώτισσας Λάρνακας από τη φάση PREMIER του προαιρετικού πρωταθλήματος U13 της Κ.Ο.Π. Βάση της προκήρυξης η Πρωταθλήτρια ομάδα προκρίνεται στη φάση των Elite ενώ η Δευτεραθλήτρια στη φάση των PREMIER. Η Καρμιώτισσα Λάρνακας αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και τερμάτισε δεύτερη στον Β Όμιλο Λάρνακας Αμμοχώστου και έχοντας μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και άμυνα δικαιωματικά και με το σπαθί της κέρδισε την πρόκριση της στον όμιλο PREMIER. Αντί αυτού η ομάδα της Καρμιώτισσας αποκλείστηκε από την Κ.Ο.Π. για τους λόγους που αναγράφονται στην επιστολή του αναγνώστη μας.

“Για ακόμα μια χρονιά το προαιρετικό πρωτάθλημα της ΚΟΠ κάτω των 13 μπαίνει στην τελική ευθεία. Δεν θα κρυφτώ ότι φέτος ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα, μιας και είμαι γονιός παιδιού που αγωνίζεται σε αυτό. Αυτό που θα σας περιγράψω ποιο κάτω, πραγματικά με έχει προβληματίσει, σε σημείο που διερωτώμαι εάν αυτοί που βγάζουν τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των προαιρετικών πρωταθλημάτων, έχουν όντως τις γνώσεις και την τεχνογνωσία να το κάνουν. Φυσικά ίσως η συγκεκριμένη περίπτωση να μην έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μη μπορούσαν να το προβλέψουν. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο ας το λάβουν υπόψη τους για τις επόμενες χρονιές. Στο θέμα μας λοιπόν. Όσοι έτυχε να ασχοληθείτε με το προαιρετικό πρωτάθλημα U13, θα γνωρίζετε ότι για να λάβει μέρος μια ομάδα, θα πρέπει να είναι Αθλητικό Σωματείο εγγεγραμμένο στην ΚΟΠ. Λόγω αυτού του κανονισμού συμβαίνουν 2 πράγματα. 1) Ιδιωτικές Ακαδημίες στην προσπάθεια τους να δείξουν προς τα έξω τη δουλειά που κάνουν, αναγκάζονται να έρθουν σε συμφωνία με Σωματεία για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο επίσημο Πρωτάθλημα. 2) Κάποια σωματεία εκμεταλλεύονται αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να εγγράφουν στο δυναμικό τους 2 και 3 ομάδες 13άρηδων, οι οποίοι τις πλείστες φορές είναι και δεσμευμένοι μέχρι τα 18. (άλλο θέμα αυτό).

Φέτος στο Πρωτάθλημα δημιουργήθηκαν 6 όμιλοι. Δύο στη Λευκωσία από 7 ομάδες, δύο στη Λάρνακα/Αμμόχωστο από 8 ομάδες, και δύο στη Λεμεσό/Πάφο με 11 ομάδες. Η φιλοσοφία των ομίλων λέει ότι οι Πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στα Elite και οι Δεύτεροι στα Premier. Λόγω της διαφορετικότητας του αριθμού των ομάδων στις επαρχίες, η φετινή προκήρυξη, αναφέρει ότι: Στα Elite προκρίνονται οι τέσσερις 1οι από τους 4 ομίλους Λευκωσίας-Λάρνακας/Αμμοχώστου και οι 1οι και 2οι από τους 2 ομίλους της Λεμεσού/Πάφου, και δημιουργείτε ένας όμιλος των 8. (αρχικές σκέψεις της ΚΟΠ ήταν να προκριθούν οι 6 απευθείας σαν 1οι από κάθε όμιλο, και οι 6 δεύτεροι σε αγώνες μπαράζ να βγάλουν τους άλλους 2, που όπως αποδείχτηκε θα ήταν και πιο σωστό). Όσον αφορά τα Premier η προκήρυξη αναφέρει πως οι 8 συμπληρώνονται από τους τέσσερις 2ους των ομίλων Λευκωσίας και Λάρνακας/Αμμοχώστου, συν αυτούς που κατάκτησαν την 3η και 4η θέση στους ομίλους της Λεμεσού/Πάφου. Για να καταλήξουμε και κάπου συγκεκριμένα, πιο κάτω είναι η βαθμολογία του Β’ ομίλου της Λάρνακας/Αμμοχώστου, από την επίσημη σελίδα της ΚΟΠ.

Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών είναι προϊόν συνεργασίας με την ιδιωτική Ακαδημία Nuovo Calcio στη Λάρνακα. Επειδή όμως η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών αγωνίζεται με άλλες 2 ομάδες στην Επαρχία Λεμεσού/Πάφου, και στον ένα όμιλο τερμάτισε 3ο , το Σωματείο της Καρμιώτισσας αποφάσισε να στείλει το κλιμάκιο της Λεμεσού στα Premier. Το αποτέλεσμα είναι η ομάδα που τερμάτισε 2η στον Β’ Όμιλο της Λάρνακας να μη δικαιούται να αγωνιστεί (στη τελική φάση βάση της προκήρυξης, το κάθε σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής με 1 ομάδα). Πιο κάτω είναι οι ομάδες που έχουν περάσει στα Premier με τα στατιστικά της κάθε ομάδας. Δείτε πόσο εμφανής είναι η διαφορά της Καρμιώτισσας/Nuovo Calcio, από τις περισσότερες του ομίλου και αυτή η ομάδα δεν δικαιούται να προκριθεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνει ο 3ος του ομίλου, ο οποίος τερμάτισε με 14 βαθμούς λιγότερους από την προαναφερθείσα ομάδα.

Στη συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν και 3 παιδιά τα οποία έχουν επιλεγεί στη τελική φάση διαλογής, της εθνικής ομάδας U14. Τι πρέπει κύριοι της ΚΟΠ να πούμε σε αυτά τα παιδιά? Ποιος φταίει που ενώ είναι στις 4 καλύτερες ομάδες Παγκύπρια, να μην αγωνιστούν σε καμία φάση των U13. Ποιος φταίει; Οι Ιδιωτικές Ακαδημίες που προσπαθούν να δείξουν, ότι κάνουν σωστή δουλειά ή τα Σωματεία που προσπαθούν να δεσμεύσουν περισσότερους παίχτες, μπας και βγει κανένα αστέρι; Δεν φταίει κανένας από τους 2. Τη δουλειά τους κάνουν. Το πρόβλημα το έχουν οι κανονισμοί σας εκεί στην ΚΟΠ. Αν θέλετε όντως να στηρίξετε το άθλημα, λάβετε τα μέτρα σας τις επόμενες χρονιές.”

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 AC_Omonia  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 PAFIA-FC  ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ
 THOI  CHAMPIONS
 chrysomilia  APOLLON-LADIES
 apollonlympion  Agia-Napa-Ladies-F.C
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  aeammochostou

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  BLUERACOONFM
 eradiocy  eradioGR