Γιώργος Μάξιμος Ζιπίτης: Ένα Ατόφιο Διαμάντι του Κυπριακού Ποδοσφαίρου!

Γιώργος Μάξιμος Ζιπίτης: Ένα Ατόφιο Διαμάντι του Κυπριακού Ποδοσφαίρου!

Ο Γιώργος Μάξιμος Ζιπίτης είναι ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 19 Απριλίου του 2002 ο Γιώργος Μάξιμος κλέβει τις εντυπώσεις αγωνιζόμενος με την ακαδημία της NUOVO CALCIO στη Λάρνακα. Ο  νεαρός ταλαντούχος κεντρικός πρόσφατα προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ενώ πέρασε κατά τα προηγούμενα χρόνια από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Σε μικρότερη ηλικία αγωνίστηκε και σε πολλά παιχνίδια με τους Elite Players της Κύπρου στην Αγγλία. Όπως είναι φυσικό ο Γιώργος Μάξιμος έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί για το ποδοσφαιρικό του μέλλον όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ηλικίας του οι οποίοι περνούν σε αυτή τη φάση από διάφορα μεταβατικά στάδια τα οποία θα κρίνουν την περαιτέρω εξέλιξη τους. Η απώλεια πολλών ταλέντων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σήμερα μια πραγματικότητα την οποία  θέλουμε μέσω της συνέντευξης μας με τον Γιώργο Μάξιμο να μάθουμε πως την αντιλαμβάνεται ένα παιδί της ηλικίας του. Ποιοί είναι οι προβληματισμοί του, οι ανησυχίες και οι στόχοι του αλλά και για πολλά άλλα ο Γιώργος Μάξιμος  μιλά αποκλειστικά στο cyprusacademies.com.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΞΙΜΟ ΖΙΠΙΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γιώργο Μάξιμε, είσαι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου που έχουν όνειρο να αγωνιστούν σε μια μεγάλη ομάδα. Δίνονται ευκαιρίες σήμερα σε ταλέντα του τόπου μας για να το πετύχουν; Μπορεί να είμαι ένα ταλέντο με αρκετά προσόντα αλλά σίγουρα με κάποιες αδυναμίες στις οποίες δουλεύω καθημερινά ώστε να γίνω καλύτερος. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που αγαπώ πάρα πολύ, το ποδόσφαιρο, πιστεύω στον εαυτό μου και ίσως μια μέρα καταφέρω να αγωνιστώ και καθιερωθώ στο ψηλότερο επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Πιστεύω πως ευκαιρίες δίνονται σε κύπριους ποδοσφαιριστές ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσπάθεια και συνεχή αφοσίωση χωρίς απογοητεύσεις. 

Έχεις προπονηθεί μαζί με κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ηλικίας σου σε Ελλάδα και Αγγλία. Ποιο είναι το επίπεδο των ξένων ποδοσφαιριστών σε σχέση με τους Κύπριους; Το επίπεδο στο εξωτερικό είναι αρκετά ψηλό ιδιαίτερα σε θέματα οργανωτικά αλλά πιστεύω πως και στην Κύπρο δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα επειδή υπάρχει άφθονο ταλέντο το οποίο όμως πρέπει να διαχειριστεί προσεχτικά. Η διαφορά δημιουργείται από τις ηλικίες 12-13 και άνω, λόγω των διαφορετικών ρυθμών που δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και η συχνότητα των προπονήσεων. 

Γιώργο σε προβληματίζει καθόλου η σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο όπου όλο και ποιο λίγοι Κύπριοι αγωνίζονται στο Κυπριακό Πρωτάθλημα; Ναι σίγουρα με  λύπη μου παρατηρώ ότι ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου  δεν χρησιμοποιούνται αρκετοί κύπριοι ποδοσφαιριστές. Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπω αυτό να αλλάζει θετικά, αφού βλέπουμε αρκετούς νεαρούς Κύπριους, όχι μόνο να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, αλλά και να καθιερώνονται στις 11αδες των ομάδων τους.  

Πολλά είναι τα ταλέντα που χάνονται στην Κύπρο και πολλά αυτά που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει για να κρατήσουμε αυτά τα ταλέντα στην Κύπρο; Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι που χάνονται κάποια ταλέντα. Να αναφέρω κάποιους λόγους όπως είναι η στρατιωτική θητεία που είναι στην πιο κρίσιμη ηλικία για το στάδιο τελειοποίησης  του ποδοσφαιριστή. Επίσης στο εξωτερικό τα ταλέντα εντάσσονται σε ειδικά σχέδια εκπαίδευσης υποτροφιών , από την ηλικία των 15, που στόχο έχουν την συνεχή ποδοσφαιρική εκπαίδευση σε ψηλούς ρυθμούς, σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή μόρφωση. Το θετικό είναι πως και στην Κύπρο παρατηρούμε αρκετές ομάδες τα τελευταία χρόνια, να έχουν ξεκινήσει να επενδύουν σε αυτό το μοντέλο, σε συνεργασία με Ιδιωτικά σχολεία.

Γιώργο ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα παιδί της ηλικίας σου για να μπορέσει να προχωρήσει; Σίγουρα πρέπει να υπάρχει το ταλέντο αλλά δεν σημαίνει πως μόνο με το ταλέντο μπορεί κάποιος να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως πρέπει να συνυπάρχουν μαζί με το ταλέντο η θέληση για σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον και οι στόχοι σου; Για το μέλλον μου έχω σαν στόχο να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να διατηρήσω τα πλεονεκτήματα μου έτσι ώστε μέχρι το στάδιο της τελειοποίησης να καταφέρω να καθιερωθώ στις εθνικές ομάδες της χώρας μου πράγμα το οποίο αποτελεί υψίστη τιμή   για κάθε αθλητή.

Από ότι γνωρίζουμε φέτος, έφτασες μέχρι την τελική διαλογή της Εθνικής U14, αλλά δεν πήρες κλήση για τα επίσημα φιλικά. Αυτό τι συναισθήματα σου προκάλεσε γνωρίζοντας τους υψηλούς στόχους που έχεις; Μπορώ να πω με κάθε βεβαιότητα πως αυτό με πεισμώνει ακόμη περισσότερο  έτσι ώστε να δουλεύω ακόμη πιο σκληρά για να γίνομαι όλο και καλύτερος στην συνέχεια. Δεν υπάρχει περιθώριο απογοήτευσης στην ηλικία μου, παρά μόνο επίμονη και υπομονή. Το κάθε τι θα έρθει στην ώρα του.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στην Πολιτεία και στις αρμόδιες αρχές του τόπου μας που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως πρέπει σε συνεργασία με τα σωματεία  να επενδύσουν ακόμα περισσότερο στις υποδομές όλων των ακαδημιών, πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα και με φιλοσοφία την ανάπτυξη των νεαρών ταλέντων της Κύπρου.

Τι θα συμβούλευες τους συμπαίκτες σου αλλά και όλα τα παιδιά της ηλικίας σου που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; Ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία, να το αγαπούν και να δουλεύουν έντονα, σκληρά για να βελτιώνονται. Επίσης πάντοτε να γνωρίζουν πως οι καλοί ποτέ δεν χάνονται.

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 THOI  CHAMPIONS
 PAFIA-FC  APOLLON-LADIES
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 AC_Omonia  chrysomilia
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  aeammochostou
 apollonlympion  Agia-Napa-Ladies-F.C

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 BLUERACOONFM  eradioGR
 eradiocy  SOUNDCLOUD