Trevor Bailey: “Λείπουν οι πραγματικές ευκαιρίες από τον Κύπριο Ποδοσφαιριστή”! Αποκλειστική Συνέντευξη

Trevor Bailey: “Λείπουν οι πραγματικές ευκαιρίες από τον Κύπριο Ποδοσφαιριστή”! Αποκλειστική Συνέντευξη

Στη χώρα μας βρίσκονται εδώ και 2 μέρες οι Trevor και Danny Bailey με σκοπό να ανιχνεύσουν τα μεγάλα ταλέντα του Κυπριακού ποδοδοσφαίρου και δίνοντας τους μέσω του camp που διοργανώνουν στις 25 και 26 Ιουνίου 2016 στο Δασάκι της Άχνας , τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε μεγάλους συλλόγους της Αγγλίας. Οι Trevor και Danny Bailey επισκέπτονται για 15 συναπτά έτη το νησί μας προσφέροντας  πραγματικές και μοναδικές  ευκαιρίες σε Κύπριους ποδοσφαιριστές 6-19 ετών οι οποίοι θέλουν να κυνηγήσουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο. Σίγουρα τα ονόματα των Συλλόγων στα οποία μπορούν στη συνέχεια να δοκιμαστούν οι Κύπριοι μοιάζουν μακρινά, όμως στην πραγματικότητα η μεγάλη δυνατότητα αυτό να συμβεί είναι πολύ κοντά και πέρα για πέρα αληθινή! Οι  Trevor και Danny Bailey συνεργάζονται με μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αγγλίας μεταξύ των οποίων οι ARSENAL, WEST HAM, TOTTENHAM, QPR, NORWICH, LEYTON ORIENT, CRYSTAL PALACE, MILLWALL, READING, CAMBRIDGE  και CHARLTON. Οι Γιώργος Εφραίμ, Βαλεντίνος και Γιώργος Σιέλης καθώς και ο διεθνής  με την Ελπίδων Άντυς Νικολάου είναι μόνο μερικοί από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι εκπλήρωσαν το όνειρο τους μέσω των προπονητικών camp που διοργανώνουν οι Trevor και Danny Bailey. Οι δυο πασίγνωστοι σκαουτερ θα βρίκονται το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο στην Παρεκκλησιά στο PASP BEACH SOCCER για να παρακολουθήσουν τους αγώνες Ακαδημιών και Παλαιμάχων και για να δουν από κοντά τα νεαρά ταλέντα που θα αγωνιστούν στους αγώνες της ημιτελικής και τελικής φάσης των αγώνων. Η κάμερα της ιστοσελίδας μας συνάντησε τον Trevor Bailey στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν και εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Κύριε Trevor είναι μεγάλη τιμή μας να σας φιλοξενούμε στην Κύπρο. Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψης σας; Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε και πάλι στην Κύπρο την οποία επισκεπτόμαστε ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια. Σκοπός της επίσκεψης μας είναι η ανεύρεση ταλέντων με τον τρόπο και τη μέθοδο που εμείς γνωρίζουμε και πιστέψτε με κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά καλύτερα απ’ ότι εμείς. Ο λόγος είναι ότι οι ευκαιρίες που δίνονται στα ταλέντα που επιλέγονται μέσω του καμπ είναι πέρα για πέρα πραγματικές. Είναι πολλά τα παραδείγματα Κυπρίων ποδοσφαιριστών οι οποίοι επιλέχθηκαν από εμάς, δοκιμάστικαν και αγωνίστικαν στην Αγγλία και στη συνέχεια είχαν μια ονειρεμένη ποδοσφαιρική καριέρα. Μερικοί από αυτούς είναι ο Γιώργος Εφραίμ, οι Γιώργος και Βαλεντίνος Σιέλης, ο Άντυ Νικολάου και ο Οδυσσέας ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Αγγλία. Η Κύπρος είναι μια πηγή ταλέντων και εμείς τους προσφέρουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που δυστυχώς οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που δίνονται στους ποδοσφαιριστές που επιλέγονται μέσα από το καμπ; Όπως είπα και πριν οι ευκαιρίες που δίνουμε στα ταλέντα που επιλέγονται είναι αληθινές και μοναδικές. Συνεργαζόμαστε με πολλούς μεγάλους Αγγλικούς Συλλόγους με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση συνεργασία. Μερικοί από αυτούς είναι η Τόττεναμ, η Τσέλσυ, η Άρσεναλ, η Λευτον Οριεντ, η Κρύσταλ Πάλας, η Νοργουϊτς, η Λέστερ κ.α.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το επίπεδο του Κύπριου ποδοσφαιριστή; Είναι ικανοί οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να ανταγωνιστούν τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Αγγλία; Κοιτάξετε να δείτε. Το επίπεδο των Κύπριων ποδοσφαιριστών που παρακολουθούμε κάθε χρόνο είναι υψηλό και σίγουρα μπορούν να ανταγωνιστούν τους Άγγλους. Απλά ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αδικείτε πραγματικά γιατί δεν έχει τις πραγματικές ευκαιρίες που χρειάζεται για να ανελιχτεί. Επίσης απ ότι γνωρίζω συμβαίνει ακόμη το να προωθείτε ο γνωστός του γνωστού σε πάρα πολλές ομάδες με αποτέλεσμα πολλά να είναι τα ταλέντα που μένουν στο περιθώριο και χάνονται. Αυτό συνέβαινε και πριν πάρα πολλά χρόνια όταν αγωνιζόμουνα στην Κύπρο στον ΑΠΟΠ και στον ΕΥΑΓΟΡΑ και το φαινόμενο αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Επίσης πλέον με τη χρησιμοποίηση τόσων ξένων ποδοσφαιριστών το Κυπριακό ταλέντο μένει στην αναμονή περιμένοντας ευκαιρίες. Εν κατακλείδι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στον τόπο σας προκειμένου αυτά τα ταλέντα να ενισχύουν τις τοπικές ομάδες και τις Εθνικές ομάδες κάνοντας τες ποιο ανταγωνιστικές. Δέστε για παράδειγμα τι έγινε στην Αγγλία με τη Λέστερ. Αυτά τα πράγματα είναι αναγκαία να συμβούν τόσο εδώ όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Τι θα συμβουλεύατε τους προπονητές να κάνουν προκειμένου να «παράγουν» ακόμη καλύτερα ταλέντα; Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των προπονητών είναι το Α και το Ω. Όπως επίσης και το τέμπο με το οποίο δουλεύουν στις προπονήσεις θα πρέπει να είναι ψηλότερο. Οι προπονητές θα πρέπει συνεχώς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για σεμινάρια αλλά και για δουλειά σε ομάδες  γιατί μόνο έτσι θα μάθουν καινούργια πράγματα και μεθόδους τα οποία είναι σημαντικά για την εκπαίδευση τους. Οι προπονητές πρέπει να επιδυκνείουν πάθος γι αυτό που κάνουν και διαρκώς να διψούν για να μάθουν νέα πράγματα. Κανείς δεν είναι ο τέλειος προπονητής γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε….

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα ταλέντα μέσω του καμπ; Πέρα από τα τεχνικά στοιχεία που διαθέτει ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει πάνω από όλα να είναι ο ορισμός του αθλητή! Πρέπει να είναι επαγγελματίας τόσο στο παιχνίδι του όσο και στη συμπεριφορά του. Πρέπει να διακρίνεται από ποδοσφαιρικό πάθος και αγωνιστικότητα και το ποιο  σημαντικό είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται και να ενεργεί γρήγορα. Ένα πραγματικό ταλέντο θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να μην τα παρατά. Επίσης ένα ταλέντο δεν πρέπει να απογοητεύεται όταν δεν επιλέγεται σε κάποιο καμπ επιλογής ταλέντων γιατί πολύ απλά ίσως να χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση και δουλειά και  γιατί αυτή είναι η άποψη ενός μόνο ατόμου. Όσο προσπαθείς και δουλεύεις σκληρά και επαγγελματικά τόσο ποιο ικανός είναι ένας ποδοσφαιριστής και ποιο έτοιμος να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Το μότο μας είναι “ALWAYS BELIEVE IN YOUR SELF”!

Κλείνοντας θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το καμπ; Το διήμερο camp θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου 2016 στο Δασάκι της Άχνας και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές από 6 μέχρι 19 ετών. Το camp είναι μια μεγάλη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευκαιρία για νεαρούς ποδοσφαιριστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Το καμπ περιλαμβάνει ασκήσεις μετάβασης από το μέτριο στο υψηλό προπονητικό επίπεδο και πέρα από τις επιλογές που θα γίνουν δίνονται χρήσιμες συμβουλές σε κάθε ποδοσφαιριστή ενώ ενημερώνουμε ανοιχτά και τους γονείς. Τα ονόματα των παικτών που θα επιλεχθούν ανακοινώνονται συνήθως μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων. Καλούμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν γιατί το καμπ αποτελεί μια πραγματική και μοναδική ευκαιρία που ο κάθε ποδοσφαιριστής σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ονειρεύεται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  THOI
 APOLLON-LADIES  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 CHAMPIONS  chrysomilia
 PAFIA-FC  AC_Omonia
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  apollonlympion
 Agia-Napa-Ladies-F.C  aeammochostou

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  BLUERACOONFM
 eradioGR  eradiocy