Ευγένιος Νεοφύτου: Ένας Άξιος Πρεσβευτής του Αθλητισμού και του Πολιτισμού! Αποκλειστική Συνέντευξη

Ευγένιος Νεοφύτου: Ένας Άξιος Πρεσβευτής του Αθλητισμού και του Πολιτισμού! Αποκλειστική Συνέντευξη

Ο Ευγένιος Νεοφύτου είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι κατευθείαν κερδίζουν τη συμπάθεια σου με το που θα τους γνωρίσεις. Απλός, μετρημένος και εργατικός προσφέρει από διάφορα πόστα τις υπηρεσίες του στην κοινωνία, τον πολιτισμό και τον Αθλητισμό της όμορφης Κοινότητας της Γιόλου στην επαρχία Πάφου. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Γιόλου και ως Διευθυντής της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ποσειδώνα Γιόλου. Η όμορφη και γραφική κοινότητα της Γιόλου η οποία εδώ και ένα χρόνο εκπροσωπείται στο χάρτη των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που λειτουργούν σε Ελλάδα, Κύπρο και Νότιο Αφρική και δηλώνει παρούσα σε μια δύσκολη εποχή όπου το Κυπριακό ταλέντο δύσκολα αναδεικνύεται και ιδιαίτερα στην επαρχία. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες ποδοσφαιριστής της Σχολής Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ποσειδώνα Γιόλου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για προπόνηση στις εγκαταστάσεις του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο Κορωπί αφού άρεσε και επιλέχτηκε από τους σκαουτερς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ οι οποίοι επισκέφτηκαν την Κύπρο τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ο Ευγένιος Νεοφύτου μας μιλά για τη Σχολή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ποσειδώνα Γιόλου, τη σημασία της λειτουργίας της και άλλα πολλά.

Ευγένιε είναι μεγάλη χαρά μας να σε φιλοξενούμε στο πρώτο site ακαδημιών της Κύπρου. Θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για τη λειτουργία της Σχολής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Γιόλου και τη σημασία της ύπαρξης της στην περιοχή. Η ένταξη της Ακαδημίας ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στο δίκτυο Ακαδημιών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ έγινε πριν ένα χρόνο. Η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, επειδή στην Ακαδημία μας έχουν την ευκαιρία να αθλούνται και παιδιά από τις γύρω κοινότητες ηλικίας 5 – 17 χρονών και αρκετά από αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά ταλέντα, που θα μπορέσουν να αναδειχτούν και να προχωρήσουν αν προπονούνται σε τακτική βάση από επαγγελματία προπονητή και με την επίσημη καθοδήγηση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Πως προέκυψε η συνεργασία με το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και τι οφέλη προέκυψαν μέσω της συνεργασίας; Η συνεργασία άρχισε όταν ο Υπεύθυνος των Σχολών Ποδοσφαίρου της Κύπρου ήρθε σε επαφή μαζί μας κάνοντας μας μια επίσημη παρουσίαση του Δικτύου. Ανακαλύπτοντας τα οφέλη αλλά και αναγνωρίζοντας την επαγγελματικότητα που διέπει τους ανθρώπους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από τη συνάντηση υπογράφηκαν τα συμβόλαια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ακαδημία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό Παγκυπρίως αυτή τη στιγμή. Με αυτή τη συνεργασία, οι παίκτες μας έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να παίξουν στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης, όπως η μεγάλη και ένδοξη ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Επίσης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες που μόνο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μπορεί να προσφέρει. Στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα μας τα παιδιά εκπαιδεύονται με ασκησιολόγια και οδηγίες που μας αποστέλλονται από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα. Επίσης γίνονται αξιολογήσεις από τον Υπεύθυνο της Κύπρου και όλη τη χρονιά ενώ έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στα επίσημα δοκιμαστικά διεκδικώντας ισάξια μια θέση στην επίσημη Ακαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Φέτος στο πρόγραμμα έχουμε θέσει και εκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά με θέματα ψυχολογίας και διατροφής. Οι ποδοσφαιριστές μας και οι οικογένειες τους δικαιούνται επίσης δωρεάν εισιτήρια για όλους τους αγώνες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και πολλές εκπτώσεις στα επίσημα προϊόντα της ομάδας. Επίσης ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας προσφέρει και την επιλογή από δυο μοναδικά Πασχαλινά τουρνουά στην Ελλάδα όπου εκτός από την επαφή που έχουν με τα άλλα παιδιά έχουν και την ευκαιρία να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν με παίκτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!

O Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Βασίλης Κωνσταντίνου επισκέφθηκε την Ακαδημία σας. Ποιες οι εντυπώσεις από τη συνάντηση μαζί του και την επίσκεψη στη Γιόλου; Τόσο για την ακαδημία μας όσο και για την κοινότητα της Γιόλου είναι πολύ σημαντικό όταν μεγάλες προσωπικότητες σαν τον κ. Βασίλη Κωνσταντίνου μας επισκέπτονται. Αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή γιατί μη ξεχνάμε ότι ο κ. Κωνσταντίνου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και μάλιστα οδήγησαν την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το σημερινό δηλαδή Champions League. Ο κ. Κωνσταντίνου έγινε θερμά δεκτός στην κοινότητα μας, είδε από κοντά αγώνες και μίλησε στα παιδιά και φυσικά η παρουσία του εκεί έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να συναντηθούν με την ιστορία και να γνωρίσουν από κοντά ένα αθλητή ίνδαλμα.

Πάνω σε ποια φιλοσοφία είναι βασισμένη η εκπαίδευση των μικρών ποδοσφαιριστών σας; Τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται σωστά , με αθλητοπρέπεια, με μοναδικό σκοπό το ευ αγωνίζεσθαι. Σε αυτά άλλωστε βασίζεται και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών μας. Ο στόχος είναι να αγωνιζόμαστε συλλογικά, σαν μια γροθιά, στα πλαίσια του fair play με σκοπό την επιτυχία και την άνοδο του επιπέδου του ποδοσφαίρου που παίζουν οι ομάδες μας. Οι αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο αθλητισμός είναι εφάμιλλα με τις αρχές που αντιπροσωπεύουν τους στόχους της εκπαίδευσης μας αλλά και με τη φιλοσοφία του μεγάλου συλλόγου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Μαζί σας συνεργάζεται ο Βασίλης Νικολάου ο οποίος πρόσφατα παρέλαβε και τα ηνία της πρώτης ομάδας του Ποσειδώνα Γιόλου η οποία φιλοδοξεί να ανέβει κατηγορίες. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι αυτόν; Εδώ και 3 χρόνια, την Ακαδημία μας προπονεί ο επαγγελματίας προπονητής UEFA B’, Βασίλης Νικολάου, ο οποίος έχει συμβόλαιο μαζί μας και για το μέλλον, ενώ φέτος αναλαμβάνει και τα ηνία της πρώτης ομάδας του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Ο Βασίλης Νικολάου είναι ένας σωστός επαγγελματίας με πολλές ικανότητες και το κυριότερο είναι ότι έχει μια πολύ καλή σχέση με τα παιδιά. Τους μεταδίδει τις γνώσεις του , την εμπειρία του, είναι δίπλα τους σαν καλός δάσκαλος αλλά και φίλος και τους εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Πότε ξεκινούν οι προπονήσεις και πως μπορεί κάποιο παιδί να γραφτεί στη Σχολή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ποσειδώνα Γιόλου; Οι εγγραφές στην Ακαδημία ΠΑΟ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ άρχισαν ήδη από 1η Αυγούστου 2016. Η ετήσια συνδρομή για συμμετοχή στην Ακαδημία μας είναι €200 ετησίως;. Η πρώτη δόση, €100, καταβάλλεται με την εγγραφή ενώ η δεύτερη δόση την 1η Φεβρουαρίου . Σε αυτά τα € 200 περιλαμβάνεται και δώρο ένα αδιάβροχο με τα εμβλήματα της ομάδας.

Τέλος ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στα παιδιά και τους γονείς της Σχολής σας; Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το Δ.Σ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε μένα προσωπικά και στην ομάδα γονέων παιδιών της Ακαδημίας . Οι γονείς και εγώ προσωπικά δηλώνουμε παρόντες σε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας! Κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ τα παιδιά μας θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και να έχουν πραγματικές ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο.

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 CHAMPIONS  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  APOLLON-LADIES
 AC_Omonia  PAFIA-FC
 THOI  chrysomilia
 Agia-Napa-Ladies-F.C  WOMENS-FOOTBALL-NEWS
 apollonlympion  aeammochostou

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradioGR  BLUERACOONFM
 SOUNDCLOUD  eradiocy