Ο Κυριάκος Φυλακτής μας μιλά για το ποδοσφαιρικό θαύμα της Ακαδημίας της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στη Λεμεσό! Συνέντευξη

Ο Κυριάκος Φυλακτής μας μιλά για το ποδοσφαιρικό θαύμα της Ακαδημίας της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στη Λεμεσό! Συνέντευξη

Ο Κυριάκoς Φυλακτης δεν είναι απλά ένας προπονητής ποδοσφαίρου! Εκτός από προπονητής είναι ένας παιδαγωγός ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του τροφοδοτεί με ποδοσφαιρικό ταλέντο τα αυριανά αστέρια της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στη Λεμεσό. Ως Υπεύθυνος του κλιμακίου Λεμεσού ο Κυριάκος Φυλακτης έχει δημιουργήσει ένα εργοστάσιο ταλέντων με τις ομάδες της Ακαδημίας κάθε χρόνο να διακρίνονται στα τοπικά Πρωταθλήματα και ουκ ολίγες φορές να τα κατακτούν. Οι επιτυχίες του κλιμακίου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είναι αρκετές χωρίς όμως, όπως μας εξηγεί και ο ίδιος ο Κυριάκος Φυλακτού η νίκη να είναι αυτοσκοπός: «Οι επιτυχίες έρχονται λόγω της καλής δουλειάς που γίνεται  σε συνεργασία με το πολύ καλό προπονητικό τιμ που έχουμε, αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεγαλώσουμε ανθρώπους με αξίες και ιδανικά και να δώσουμε στην κοινωνία καλούς χαρακτήρες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Φυλακτού. Το cyprusacademies.comέχει τη χαρά να φιλοξενεί σήμερα σε μεγάλη αποκλειστικότητα τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στη Λεμεσό Κυριάκο Φυλακτή ο οποίος μας μιλά για τη φιλοσοφία, τους στόχους, τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ακαδημία της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και για άλλα πολλά που αφορούν το παιδικό ποδόσφαιρο.

 

Κυριάκο, στη Λεμεσό πραγματοποιείται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα καθώς πολλά είναι τα παιδιά που τα τελευταία χρόνια προτιμούν την Ακαδημία της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για την ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση. Που οφείλεται αυτό. Κατ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ για την ιστοσελίδα σας η οποία πραγματικά προσφέρει πολλά στο χώρο των Ακαδημιών. Θα έλεγα ότι μέσα από τη σωστή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία μας τα τελευταία χρόνια έχουμε προσελκύσει πάρα πολλά παιδιά. Πέραν αυτού θεωρώ ότι σαν Ακαδημία έχουμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αγωνίζονται όλα ανεξαιρέτως και να βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν ένα τρόπο χαράς. Διασκέδασης μέσα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ευγενή άμιλλα.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εκπαίδευσης των παιδιών και ποιοι οι στόχοι της Ακαδημίας της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ; Η φιλοσοφία που έχουμε στις Ακαδημίες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είναι να μάθουν τα παιδιά τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου μέσα από τη σωστή μεθοδολογία της προπόνησης όπου το κάθε παιδί μέσα από την προπονητική διαδικασία θα βελτιώσει την απόδοση του και τις αδυναμίες του μαζί. Όσο αφορά τους στόχους, εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι θέλουμε πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε σωστούς χαρακτήρες μέσα από το ποδόσφαιρο και σίγουρα μεγάλη μας επιθυμία είναι μελλοντικά  να δούμε κάποια από αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται στην Α΄ Κατηγορία με τη φανέλα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες σας πρωταγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των Ακαδημιών. Που οφείλεται αυτό; Κοιτάξετε να δείτε. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι αυτοσκοπός μας σαν Ακαδημία δεν είναι η νίκη. Οι επιτυχίες ήρθαν μέσα από τη σκληρή δουλειά που γίνεται με υπομονή και επιμονή τόσο από τους προπονητές όσο και από τους ίδιους τους γονείς τους οποίους θέλω μέσα από την ιστοσελίδα σας να τους ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε μας.

Κυριάκο ποιες συμβουλές θα έδινες σε ένα μικρό ποδοσφαιριστή που ξεκινά το ποδόσφαιρο; Αυτό που θα συμβούλευα το κάθε παιδί που ξεκινά το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα να σέβεται και να ακούει τις συμβουλές και τις οδηγίες του προπονητή του, να έχει όρεξη για παιχνίδι, να έχει υπομονή και ποτέ να μην παρατά την προσπάθεια. Επίσης ως προπονητής και ως παιδαγωγός έχω χρέος να αναφερθώ και στην πολύ σημαντική συμβολή των γονέων οι οποίοι πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα, κάτι που δημιουργεί και τον απαραίτητο σεβασμό και εμπιστοσύνη στον ίδιο τον προπονητή.

Στην Ακαδημία σας εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών και απ’ ότι γνωρίζουμε είστε από τις ελάχιστες Ακαδημίες που το κάνουν αυτό. Πως γίνεται η προπόνηση σε αυτή την ηλικία και ποιοι είναι οι στόχοι στην προσχολική ηλικία; Το πρόγραμμα λειτουργεί αποκλειστικά από πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής και τα μαθήματα είναι εξειδικευμένα στην ηλικία αυτή. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις και παιχνίδια που έχουν σα στόχο την ανάπτυξη των κινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων στα παιδιά. Οι προπονήσεις σε αυτές τις ηλικίες είναι άκρως διασκεδαστικές και το παιδί κάνει μια πρώτη εισαγωγή στον κόσμο του ποδοσφαίρου καθώς εξοικειώνεται με τη μπάλα και την προπονητική διαδικασία.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ είναι το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα μετά από κάθε παιχνίδι! Τι έχεις να πεις πάνω σε αυτό; Για μας που είμαστε πρόσφυγες και ειδικά οι Αμμοχωστιανοί είναι πολύ συγκινητικό να ακούμε το συγκεκριμένο σύνθημα από τα ίδια τα παιδιά. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι στην Ακαδημία μας υπάρχουν παιδιά που υποστηρίζουν διάφορες Κυπριακές ομάδες. Αυτά τα παιδιά όπως όλα ενημερώνονται για το ιστορικό σωματείο που εκπροσωπούν και μαθαίνουν την ιστορία του και μαζί και την ιστορία της αγαπημένης Αμμοχώστου.

Κυριάκο τελειώνοντας θα θέλαμε να μας πεις για τους  λόγους για τους οποίους ένα παιδί και οι γονείς του θα πρέπει να επιλέξουν τις Ακαδημίες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για την ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση και πως μπορεί κάποιο παιδί να εγγραφεί στην Ακαδημία και ποιο είναι το πρόγραμμα των προπονήσεων; Όπως ανέφερα και ποιο πάνω η Σχολή Ποδοσφαίρου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ έχει ως στόχο την εκμάθηση Των μυστικών του ποδοσφαίρου μέσα από τη σωστή μεθοδολογία, προσαρμοσμένη στο κάθε ηλικιακό επίπεδο ξεχωριστά. Επίσης τα παιδιά στη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ μαθαίνουν τι εστί τίμιο παιχνίδι σεβόμενοι συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές και διαιτητές δημιουργώντας ένα υποδειγματικό και σωστό χαρακτήρα. Επίσης όλοι εμείς που απαρτίζουμε το οικοδόμημα της Ακαδημίας της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στη Λεμεσό έχουμε γίνει μια δεμένη οικογένεια. Γι αυτό και το μοτο της Σχολής μας είναι ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Οι προπονήσεις μας γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 3 μέχρι τις 4:30 στο γήπεδο της Δόξας Πολεμιδιών, Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 99300150 και 99267474.

Κυριάκο σε ευχαριστούμε πολύ για την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία. Τι θα ήθελες να πεις για το τέλος; Θα ήθελα επί την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους προπονητές και το προσωπικό της Ακαδημίας, τον Τεχνικό Διευθυντή μας και φίλο κ. Γιώργο Τσούκκα για την άψογη συνεργασία που έχουμε καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που είναι πάντα δίπλα μας. Ευχαριστώ επίσης όλους τους χορηγούς της Ακαδημίας μας των οποίων η συμβολή είναι τεράστια και φυσικά τους γονείς που εμπιστεύονται για την εκπαίδευση των παιδιών τους τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Τέλος εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά με πρωταγωνιστή το Τίμιο Παιχνίδι, υγεία σε όλους και να θυμόμαστε πάντα πως έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά. Καλή αγωνιστική περίοδο σε όλους!

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 AC_Omonia  ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ
 CHAMPIONS  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 chrysomilia  PAFIA-FC
 THOI  APOLLON-LADIES
 Agia-Napa-Ladies-F.C  apollonlympion
 aeammochostou  WOMENS-FOOTBALL-NEWS

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 BLUERACOONFM  SOUNDCLOUD
 eradiocy  eradioGR