Φίλιος Αδάμου: «Περήφανοι που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Πειραιώς»! Αποκλειστική συνέντευξη

Φίλιος Αδάμου: «Περήφανοι που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Πειραιώς»! Αποκλειστική συνέντευξη

Πάντα πίσω από ένα μεγάλο οικοδόμημα βρίσκεται ο ιθύνων νους, ο εγκέφαλος θα λέγαμε ο οποίος κινεί τα νήματα σταθερά και μεθοδικά. Χαμηλό προφίλ, εργατικότητα, αγάπη για το ποδόσφαιρο και τα παιδιά, γνώση των ποδοσφαιρικών πραγμάτων και επαγγελματισμός είναι μερικά από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και δεν είναι τυχαίο που η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς Πάφου αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική Ακαδημία στην Πάφο. Μιλάμε φυσικά για τον Φίλιο Αδάμου, ένα άνθρωπο που έχει βαθειά στην καρδιά του τον Ολυμπιακό Πειραιώς αλλά και την άσβεστη αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Ο κ. Αδάμου φιλοξενείται σήμερα από το πρώτο site ακαδημιών της Κύπρο σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη όπου μας αναλύει τα μυστικά της επιτυχίας της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πάφου και για άλλα πολλά.

Κύριε Αδάμου είναι μεγάλη χαρά μας να σας φιλοξενούμε στο πρώτο site Ακαδημιών της Κύπρου. Στην Πάφο οι Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Πάφο αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες. Πόσα παιδιά απασχολούνται συνολικά σε αυτή και ποιοι είναι οι λόγοι που τόσα παιδιά αγάπησαν τη Σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς και εντάχθηκαν σε αυτήν; Στη Σχολή μας απασχολούνται πέραν των εκατό παιδιών ενώ άλλα τόσα ανήκουν στα αγωνιστικά μας κλιμάκια παίδων και νέων με τη φανέλα του Ακρίτα Χλώρακα με τον οποίο έχουμε επίσημη συνεργασίας. Οι λόγοι που τόσα παιδιά επιλέγουν να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς είναι σίγουρα τα ονόματα των δυο Συλλόγων αλλά κυρίως η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από όλους στη Σχολή μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείτε στη Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πειραιώς Πάφου; Είμαστε κυρίως μια Ακαδημία Μαζικού Αθλητισμού στην οποία θέλουμε όλα τα παιδιά να προπονούνται και να αγωνίζονται. Τα ταλέντα μας έχουν επίσης μεγάλες ευκαιρίες αφού παρακολουθούνται από τον μεγαλύτερο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο της Ελλάδας οπότε τα προπονητικά μας προγράμματα αντανακλούν στην προσδοκία κάποιων ποδοσφαιριστών μας να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα είναι ένα εγχείρημα δύσκολο στην Κύπρο όπου πλέον το πρωτάθλημα έχει κατακλειστεί από ξένους μειώνοντας τις ευκαιρίες για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Απώτερος σκοπός της ποδοσφαιρικής μας φιλοσοφίας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από κακές συνήθειες, να τα μυήσουμε στα ιδανικά του δίκαιου παιχνιδιού και να αναδείξουμε πέρα από αθλητές και ανθρώπους με υποδειγματικό χαρακτήρα.

Πως κυλάει η συνεργασία σας με τον επίσημο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και πως η ερυθρόλευκη Π.Α.Ε. ενισχύει το έργο σας; Κατ αρχήν να σας επισημάνω ότι είμαι Ολυμπιακός από κούνια και νιώθω περήφανος που ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Πιστεύω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι μαζί μας καθ ότι το έργο των Υπευθύνων των Σχολών είναι φορτωμένων λόγω των πάρα πολλών κλιμακίων μας στην Ελλάδα. Επίσης είναι σημαντικό ότι έχουμε επίσημες επισκέψεις κάθε χρόνο από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενώ και τα κλιμάκια μας επισκέπτονται συχνά τις μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη.

Συμμετείχατε πρόσφατα στο μεγάλο σεμινάριο προπονητών των Σχολών του Ολυμπιακού. Ποιες οι εντυπώσεις σας από την επίσκεψη σας και τη συμμετοχή σας στο προπονητικό σεμινάριο; Πραγματικά τα σεμινάρια που διοργανώνει η Π.Α.Ε. για τους προπονητές των Σχολών είναι άκρως σημαντικά και ενδιαφέροντα. Εγώ προσωπικά δίνω κάθε χρόνο το παρόν μου και δεν έχω  χάσει σεμινάριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Ρέντη και το Καραϊσκάκη νιώθω σαν στο σπίτι μου. άρια και είναι ομολογουμένως συναρπαστικό το να βρίσκεσαι ανάμεσα στα ινδάλματα σου.

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε κάποιο ταλέντο της Ακαδημίας σας να αγωνίζεται στην επίσημη ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς; Δύσκολο σίγουρα αλλά όχι ακατόρθωτο. Πολλά είναι τα παιδιά μας υα οποία επιλέγονται και έχουν επισκεφθεί το Ρέντη για προπονήσεις και δοκιμαστικά.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα κλειδιά της επιτυχίας ώστε tα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να ασχοληθούν μ’ αυτό; Τα παιδιά θέλουν αγάπη, σημασία και να νιώθουν σημαντικά. Εμείς όλοι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο πρέπει να γινόμαστε και οι ίδιοι παιδιά, να είμαστε φίλοι και δάσκαλοι τους μαζί και να νιώθουν τη Σχολή σαν το δεύτερο τους σπίτι ή σαν το δεύτερο τους σχολείο.

Μεγάλη επιτυχία έχει και η συνεργασία σας με τον Ακρίτα Χλώρακας ο οποίος ενισχύεται σημαντικά με παιδιά προερχόμενα από τη Σχολή σας και έχει μια ομολογουμένως ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε μια άψογη συνεργασία με τον ΑΚΡΙΤΑ ΧΛΩΡΑΚΑΣ. Ο ΑΚΡΙΤΑΣ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι  της ζωής  μου καθώς υπήρξα ποδοσφαιριστής του Σωματείου, προπονητής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και  φυσικά φίλαθλος της ομάδας. Όνειρο μου είναι η δημιουργία μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής ομάδας προερχόμενη από τα δικά μας ταλέντα και πιστεύω πως ήρθε πλέον ο καιρός αυτή η επιθυμία να εκπληρωθεί καθώς είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο νεαρός Κωνσταντίνος Αδάμου που προέρχεται από τη Σχολή σας εντυπωσιάζει με τη φανέλα της ΑΕΛ και πρόκειται αναμφίβολα για ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος σίγουρα θα αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια». Τι έχετε  να πείτε για τον Κωνσταντίνο και τι θα τον συμβουλεύατε για τη συνέχεια της καριέρας του; Ο Κωνσταντίνος έκανε μια πολύ καλή και σωστή επιλογή στην ποδοσφαιρική του καριέρα και αγωνίζεται σε μια ομάδα όπου το επίπεδο είναι υψηλό και ανταγωνιστικό ως προς το να κερδίσεις θέση βασικού στην 11άδα. Ο Κωνσταντίνος ήταν από μικρό παιδί εργατικός και χαμηλών τόνων και άξια έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα Κ18 της ΑΕΛ. Η μπάλα σίγουρα θέλει πολλές θυσίες γι αυτό θα τον συμβούλευα να παραμήνει προσγειωμένος και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και με τον ίδιο ζήλο που τον χαρακτήριζε πάντα και γιατί όχι θα ήταν ευχής έργο να τον δούμε μια μέρα να αγωνίζεται με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας η οποία τον ανέδειξε μ’εσω της Σχολής Πάφου τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι η Σχολή σας διεξάγει επίσης και κοινωνικό έργο και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό. Ποια είναι η θέση σας πάνω σ’ αυτό; Υπό τις παρούσες συνθήκες κανένας δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την κρίση η οποία κτύπησε τις πόρτες όλων μας. Μέσα σε όλες τις δυσκολίες των καιρών και της καθημερινότητας θα πρέπει να μη χάνουμε τις ευαισθησίες και την ανθρωπιά μας και ειδικά αυτές τις μέρες πρέπει όλοι να επιδιώκουμε να κάνουμε τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα μικρά παιδιά να χαμογελούν.

Τέλος ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε ενόψει των εορτών και τι θα θέλατε να ευχηθείτε; Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και χαρά, χαμόγελο και ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το cyprusacademies.com για την πολύ καλή δουλειά που κάνει προβάλλοντας με επιτυχία όλα τα γεγονότα από το χώρο των Ακαδημιών. Τέλος προσκαλούμε όλους στη μεγάλη μας Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει την Παρασκευή 23/12/2016 και ώρα 20.00 στην Ταβέρνα Άγιος Επιφάνιος στην Αναρίτα.

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 APOLLON-LADIES  AC_Omonia
 THOI  CHAMPIONS
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  chrysomilia
 PAFIA-FC  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 Agia-Napa-Ladies-F.C  aeammochostou
 apollonlympion  WOMENS-FOOTBALL-NEWS

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  BLUERACOONFM
 eradiocy  eradioGR