Δυναμική παρουσία στο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς που έγινε 7-8 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Δυναμική παρουσία στο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς που έγινε 7-8  Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Προπονητές από τις Σχολές της Κύπρου αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες σε «Γ. Καραϊσκάκης» και Ρέντη – Εκπροσώπηση των Σχολών Κύπρου και στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire Academy Σπουδαίες εμπειρίες αποκόμισαν προπονητές των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς την Κύπρο, οι οποίοι βρέθηκαν στο 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού, που έγινε το  Σαββατοκύριακο 7-8  Οκτωβρίου, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Την κυπριακή αποστολή αποτελούσαν οι Σάββας Βασιλείου και Χρίστος Ρουσής από Λευκωσία, Αλέξης Ματαίου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Πλακούας, Ιωάννης Αδάμου και Άντρος Τιμοθέου από Λεμεσό, Ανδρέας Φώκου, Φραντζέσκος Άρτεμου και Σπύρος Ιωάννου από Λάρνακα και ο Ανδρέας Κτωρή (Πάφος). Τις εργασίες της δεύτερης μέρας παρακολούθησαν ο Τεχνικός Διευθυντής Μάριος Κουδελλής και ο προπονητής του κλιμακίου Λάρνακας Αντώνης Κουδελλής, οι οποίοι προηγουμένως εκπροσωπούσαν τις Σχολές Κύπρου στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire Academy, στο Λονδίνο.

 

«Ενιαίος τρόπος λειτουργίας»

«Πρόκειται για έναν θεσμό που κάθε χρόνο μεγαλώνει. Πέραν από τη μεταφορά γνώσης, αποτελεί άλλη μια απόδειξη του ενιαίου τρόπου λειτουργίας τόσο των  Σχολών μεταξύ τους, όσο και της σύνδεσης με την Ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς» εξηγεί ο κ. Μάριος Κουδελλής και προσθέτει: «μέσα και από αυτή τη δράση διαφάνηκε η σημαντική θέση που κατέχουν οι Σχολές της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη των Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς, αφού στην Κύπρο εδρεύουν πέντε από τις 45 Σχολές σε Ελλάδα και Κύπρο».

 

Θεωρητικό και πρακτικό

Η Διεύθυνση Σχολών που διοργάνωσε το Σεμινάριο μαζί με την Διεύθυνση Ακαδημίας, προσκάλεσε σε αυτό τον High Performance Director FA of Ireland κ. Ρουντ Ντόκτερ, ο οποίος μετάφερε τις πολύτιμες γνώσεις του στους προπονητές των Σχολών. Ο τεχνικός της ομάδας Νέων κ. Βασίλης Βούζας έδειξε και ανέπτυξε τις πιο σημαντικές ασκήσεις για την προπόνηση ποδοσφαιριστών ενώ ο επικεφαλής Scouting της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για την σημασία των «Scouting Camp» που θα πραγματοποιήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, σε δέκα πόλεις, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Σεμινάριο είχε και ιατρικά θέματα. Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας μίλησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ιατρός του Ολυμπιακού κ. Χρήστος Θέος αλλά και ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας κ. Γιάννης Ζαρώτης. Κατά την δεύτερη ημέρα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο κ. Ρουντ Ντόκτερ μαζί με τον κ. Μαυρογενίδη και τον κ. Βενιαμίν και τους άλλους προπονητές της Ακαδημίας έδειξαν με την βοήθεια και των ομάδων μας πολλά και ενδιαφέροντα πρακτικά θέματα. Εν συνεχεία όλοι οι σύνεδροι πήραν διπλώματα συμμετοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές απ’ όλες τις Σχολές μας και εκτός από Έλληνες υπήρχαν τεχνικοί με καταγωγή από την Σερβία αλλά και από το Μεξικό.

 

Συμμετοχή στο Συνέδριο της Aspire Academy

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός Πειραιώς εκπροσωπήθηκε και στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire Academy, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Stamford Bridge στο Λονδίνο, 6-7 Οκτωβρίου. Οι ερυθρόλευκοι εκπροσωπήθηκαν από τετραμελή αντιπροσωπεία, μεταξύ των  οποίων ο Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου της Κύπρου Μάριος Κουδελλής και ο προπονητής της Σχολής Λάρνακας, Αντώνης Κουδελλής.  Παρόντες ήταν επίσης ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Νίκος Τοπολιάτης αλλά και ο επικεφαλής της Σχολής Λονδίνου κ. Νίκος Σπίνος.

Στην «Fourth Edition of Aspire Academy Global Summit» συμμετείχαν  μεταξύ άλλων η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Πόρτο, η Παρί Σεν Ζερμέν, ο Άγιαξ, η Μπενφίκα, η Ίντερ, η Μίλαν, οι ομοσπονδίες της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Βραζιλίας και της Ολλανδίας αλλά και εκπρόσωποι από το MLS και ομάδων απ’ όλο τον κόσμο.

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 APOLLON-LADIES  chrysomilia
 THOI  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  AC_Omonia
 CHAMPIONS  PAFIA-FC
 Agia-Napa-Ladies-F.C  apollonlympion
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  aeammochostou

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradioGR  BLUERACOONFM
 SOUNDCLOUD  eradiocy