Φίλιος Αδάμου: “Στόχος μου είναι να γίνει ο Ακρίτας Χλώρακας ένα ιστορικό οικοδόμημα δίνοντας έμφαση στις Ακαδημίες!”

Φίλιος Αδάμου: “Στόχος μου είναι να γίνει ο Ακρίτας Χλώρακας ένα ιστορικό οικοδόμημα δίνοντας έμφαση στις Ακαδημίες!”

Φίλιος Αδάμου: “Στόχος μου είναι να γίνει ο Ακρίτας Χλώρακας ένα ιστορικό οικοδόμημα δίνοντας έμφαση στις Ακαδημίες!”

Πολύ σημαντική είναι για την ιστορία του Ακρίτα Χλώρακα η προεδρία του Φίλιου Αδάμου ο οποίος εξελέγη πριν από ένα μήνα πρόεδρος του ιστορικού Σωματείου του Ακρίτα Χλώρακα. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην δημιουργία ποδοσφαιριστών με χαρακτήρα και την ανάδειξη πολλών αθλητών οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες ο Φίλιος Αδάμου ονειρεύεται ένα Ακρίτα Χλώρακα ο οποίος θα αναδυκνήει τους δικούς του ποδοσφαιριστές. Η εκλογή του Φίλιου Αδάμου στην προεδρία ανοίγει νέους δρόμους στο Παφίτικο Σωματείο του Ακρίτα καθώς η ενεργή του ενασχόληση στο χώρο των Ακαδημιών αναμένεται να φέρει πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές προ των πυλών της πρώτης ομάδας ειδικά σε μια περίοδο που το Κυπριακό Ποδόσφαιρο διψάει για Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Σε δηλώσεις του προς το cyprusacademies.com ο κ. Φίλιος Αδάμου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος μου είναι να γίνει ο Ακρίτας ένα ιστορικό οικοδόμημα δίνοντας έμφαση στις Ακαδημίες και με ποδοσφαιριστές δικούς μας να πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα. Για φέτος θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος έτσι ώστε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της επανόδου μας στη δεύτερη κατηγορία!»

ΑΚΡΙΤΑΣ ΩΡΑΚΑΣ: Ένα Όνομα Μια Ιστορία

Το αθλητικό σωματείο του Ακρίτα είναι ένας κοινοτικός θεσμός που λειτουργεί από το 1971 με τεράστια προσφορά στους νέους της Χλώρακας. Σήμερα, εκτός από την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα, λειτουργεί ποδοσφαιρική ακαδημία για μικρά παιδιά.Εκτός από τους εκάστοτε ποδοσφαιρικούς στόχους του συλλόγου, είναι και η υγιής απασχόληση των νέων, που θα τους κρατεί μακριά από επικίνδυνες και κακές συνήθειες, καθώς επίσης και η καλλιέργεια του πνεύματος της συλλογικότητας, της πειθαρχίας και της αλληλεγγύης.

Ο Ακρίτας Χλώρακας υδρήθηκε το 1971 και αμέσως αγκαλιάστηκε με αγάπη απ’ ολόκληρη την κοινότητα. Πρώτος προπονητής ήταν ο Ευθύβουλος Χριστοδούλου και τις ποδοσφαιρικες περιοδους 1971-72 και 1972-73 οδηγησε την ομαδα στην κατακτηση του νταμπλ. Χρονολογία σταθμός στην ιστορία του Ακρίτα ήταν η ποδοσφαιρική περίοδος 1976-77. Την ποδοσφαιρική αυτή περίοδο, ο Ακρίτας στέφθηκε πρωταθλητής Γ’ κατηγορίας. Η ομάδα του Ακρίτα αγωνιζόταν από το 1977 στη Β’ κατηγορία μέχρι το 1999, οπότε υποβιβάστηκε στη Γ’ κατηγορία. Το γήπεδο του το απέκτησε το 1994 με σύγχρονο χλοοτάπητα και νέες κερκίδες χωρητικότητας 1.500 θέσεων περίπου. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2002-2003, η ομάδα του Ακρίτα Χλώρακας κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Γ’ κατηγορίας και έτσι ανέβηκε στη Β’ κατηγορία. Η ομάδα του Ακρίτα σημείωσε κατά την περίοδο της ανόδου της 75 τέρματα! (καλύτερη επίθεση όλων των κατηγοριών), ενώ δέκτηκε μόνο 24. Στόχος του νέου προέδρου κ. Φίλιου Αδάμου είναι ο Ακρίτας να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του και να επανέλθει στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών.

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 chrysomilia  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 THOI  APOLLON-LADIES
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  AC_Omonia
 PAFIA-FC  CHAMPIONS
 Agia-Napa-Ladies-F.C  aeammochostou
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  apollonlympion

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradioGR  BLUERACOONFM
 eradiocy  SOUNDCLOUD