Categorized | WOMENS FOOTBALL

Γιάννος Γιωρκάτζιης: “Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα”! Αποκλειστική Συνέντευξη του Team Manager της Γυναικείας Ομάδας

Γιάννος Γιωρκάτζιης: “Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα”! Αποκλειστική Συνέντευξη του Team Manager της Γυναικείας Ομάδας

Αποκλειστκή συνέντευξη στο Women Football Cyprus παρατώρησε ο Team Manager της γυναικειας ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γιάννος Γιωρκάτζιης. Ο Team Manager  του τριφιλιού μας μιλά για τη δημιουργία και τους στόχους της γυναικείας ομάδας, το φετινό Πρωτάθλημα ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα στους φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να στηρίξουν τη γυναικεία ομάδα. Ο Γιάννος Γιωρκάτζιης είναι 27 χρονών και είναι κάτοχος πτυχίου BBA in Sports Management. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος Team Manager, αλλά και του προπονητικού διπλώματος UEFA C. Στο παρελθόν εργάστηκε στην ίδια θέση και στη Λευκοθέα Λατσιών (2015-16) και έπειτα στην ΟΜΟΝΟΙΑ/Λευκοθέα. Από τον Ιούνιο του 2017 εκτελεί χρέη Team Manager στη Γυναικεία ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας.

Ποιος ο σκοπός της δημιουργίας της Γυναικείας Ομάδας και ποιοι είναι οι στόχοι της. Η δημιουργία της Γυναικείας Ομάδας της Ομόνοιας καταρχήν ήταν πρωτοβουλία του ομίλου Γυναικών της Ομόνοιας με σκοπό να δώσουν ευκαιρία σε αρκετές κοπέλες να παίξουν ποδόσφαιρο. Πλέον ο σκοπός της Γυναικείας μας ομάδας έχει αναβαθμιστεί και έχει θέσει αρκετούς στόχους για το μέλλον. Ο Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία μιας πλήρως επαγγελματικής ομάδας, τόσο εντός αλλά και εκτός γηπέδου, που θα θέσει γερές βάσεις για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στον χώρο του γυναίκειου ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια. Βασικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στις ποδοσφαιρίστριες μας της ιδανικές συνθήκες για να μπορέσουν να βελτιωθούν ατομικά με επακολουθώ να βοηθήσουν την ομάδα τους να πετύχει τους στόχους της.

Φέτος είδαμε πολλές μεταγραφές προς ενίσχυση του ροστερ της ομάδας. Πιστεύεται πως η ομάδα (σαν καινούργια που είναι) έχει δέσει και πόσο ψηλά πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει στο φετινό πρωτάθλημα. Ναι όντος η ομάδα μας έχει εγγράψει αρκετές ποδοσφαιρίστριες στο ροστερ της. Σημειώστε όμως πως οι δέκα μας ακολούθησαν από την περσινή σεζόν, έξι έχουν ανεβεί από την ακαδημία μας και οι υπόλοιπες ήρθαν με γεμάτες σεζόν από τις ομάδες τους. Οι κοπέλες είναι αρκετά δεμένες μεταξύ τους, βοηθάνε η μία την άλλη στις προπονήσεις, αλλά η ομάδα χτίζετε και χρειάζεται χρόνο, υπομονή και επιμονή. Είμαστε ρεαλιστές, κατανοούμε πως υπάρχουν ποιοτικότερες ομάδες από εμάς, αλλά εμείς υποσχόμαστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε την εκτίμηση μας για το που έχουμε φτάσει.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ποιες πιστεύεται πως είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, και από ποιους, για την προώθηση του Γυναίκειου Ποδόσφαιρου στον τόπο μας. Η άποψη μου για την προώθηση του Γυναίκειου Ποδοσφαίρου είναι πως πρέπει πρώτα να το αναβαθμίσουν τα Σωματεία. Η προώθηση του πρέπει να ξεκινήσει από την βάση, δηλαδή τις ακαδημίες. Οι ομάδες να προχωρήσουν στην δημιουργία ακαδημιών μόνο για κορίτσια, και ακολούθως πρωταθλήματα με την συνεργασία της ΚΟΠ. Οι ακαδημίες είναι μεγάλο βαρόμετρο στο ποδόσφαιρο, τα δεκάδες τουρνουά που διοργανώνονται προσελκύουν χιλιάδες κόσμο και χιλιάδες τηλεθεατές σε περίπτωση τηλεοπτικής κάλυψης. Επίσης οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για ρεπορτάζ από τις ομάδες τους Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Το πρωτάθλημα ξεκινά και μάλλον αναμένεται να είναι από τα πιο συναρπαστικά καθώς πολλές ομάδες φέτος ενίσχυσαν τα ρόστερ τους. Πώς το βλέπετε εσείς;    Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική που έχει το φετινό πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική θα μας προσφέρει ανταγωνιστικούς αγώνες και θα κρατά το ενδιαφέρον στα ύψη. Είναι ο 4ος μου χρόνος στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο και προβλέπω και ο συναρπαστικότερος μέχρι τώρα. Χρόνο με το χρόνο αναβαθμιζόμαστε όλες οι ομάδες και όλο και περισσότεροι φίλοι του αθλήματος είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στο Γυναίκειο Ποδόσφαιρο. Ευελπιστώ πως το θέαμα θα είναι ανάλογο με την μέχρι τώρα προοπτική του πρωταθλήματος και όλο και περισσότερος κόσμος έρθει στα γήπεδα για να παρακολουθήσει το πρωτάθλημα μας.

Πως αντιμετωπίζετε το ντέρμπυ της πρεμιέρας απέναντι σε μια ομάδα η οποία διεκδικά τουλάχιστον ένα από τους τρείς τίτλους.  1η αγωνιστική και αμέσως στα δύσκολά. Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα!!! Η Barcelona FA είναι το φαβορί και έρχεται στα Λύμπια μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στο Super Cup Γυναικών απέναντι στην ομάδα του Apollon Ladies. Η ισοπαλία απέναντι στον περσινό νταμπλούχο λέει πολλά για το επίπεδο της ομάδας. Όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε για το παιχνίδι, είναι τα αποκαλυπτήρια της Γυναικείας ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (ή OMONIA Women όπως μας αρέσει να αποκαλούμαστε), στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, με πλήρως συγκέντρωση στο παιχνίδι μας.

Τέλος, ποιο το μήνυμα στους φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε σχέση με τη δημιουργία και τη στήριξη της Γυναικείας Ομάδας.  Θα ήθελα να καλέσω τους φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να στηρίξουν την Γυναικεία Ομάδα και να μας δώσουν την ευκαιρία να δείξουμε την μπορούμε να κάνουμε. Οι κοπέλες χρειάζονται τον κόσμο δίπλα τους. Κτίζουμε κάτι δυνατό, με παρόν και μέλλον, που θα κάνει τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ περήφανο για την ομάδα του. Ξεκινάμε δυνατά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στα Λύμπια στις 11:00, σας περιμένουμε όλους δίπλα μας, για την ΟΜΟΝΟΙΑ.   

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  AC_Omonia
 BARCELONA-F.A.-WOMEN  APOLLON-LADIES
 chrysomilia  THOI
 PAFIA-FC  CHAMPIONS
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  aeammochostou
 Agia-Napa-Ladies-F.C  apollonlympion

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 BLUERACOONFM  SOUNDCLOUD
 eradioGR  eradiocy