Ο Γιάννος Ιωάννου μας μιλά για το Ποδοσφαιρικό Θαύμα της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ψεματισμένου & Αγ. Θεοδώρου Λάρνακας

Ο Γιάννος Ιωάννου μας μιλά για το Ποδοσφαιρικό Θαύμα της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ψεματισμένου & Αγ. Θεοδώρου Λάρνακας

Εδώ και τρία χρόνια στη Σχολή Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ψεματισμένου και Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας επιτελείται ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό θαύμα! Κάτω από την ομπρέλλα του επίσημου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ η συνεργαζόμενη Σχολή του Δικτύου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στην Κύπρο έχει να επιδήξει μια πλούσια ποδοσφαιρική δραστηριότητα και διακρίσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών της Σχολής. Πλούσιες ποδοσφαιρικές εμπειρίες, επιτυχίες στο Διεθνές Τουρνουά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο Λουτράκι Κορινθίας, φιλικό με την επίσημη Κ14 του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και προπονήσεις παικτών της Σχολής μέσα στην Παιανία! Η Σχολή διαθέτει μάλιστα άρτιες εγκαταστάσεις σε δυο γήπεδα στολίδια για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο σε Μαρώνι και Άγιο Θεόδωρο μέσα σε ένα απόλυτο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ασφαλές και αγαπητό για τα παιδιά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε  η Σχολή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ψεματισμένου και Αγίου Θεοδώρου είχει φιλοξενήσει στο Κοινοτικό Γήπεδο Μαρωνίου το μεγάλο Παγκύπριο Καμπ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ από το οποίο οι επίσημοι προπονητές και σκάουτερ της επίσημης Ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ επέλεξαν κάποια ταλέντα για να δούν από κοντά στην Αθήνα. Τα λόγια έγιναν πραγματικότητα με τις ηλικίες 2006 και 2007 να παίρνουν πρώτοι το βάπτισμα του πυρός με πέντε νεαρά ταλέντα από το νησί μας του 2007 να προπονούνται το διήμερο 28-29 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας! Μάλιστα ο  Χρυσοβαλάντης Παναγιώτου του 2007 είναι ο πρώτος νεαρός ποδοσφαιριστής της Σχολής ο οποίος είχε τη χαρά και την τιμή να προπονηθεί κάτω από τις οδηγίες του Τάκη Φύσσα και των επίσημων προπονητών της πράσινης Π.Α.Ε.!

Παρόν στις προσπάθειες των παιδιών ήταν ο Γιάννης Ιωάννου ένας εκ των Υπευθύνων της Σχολής ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ψεματισμένου και Αγίου Θεοδώρου και μέλος της ομάδας scouting των Σχολών Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στην Κύπρο. Ο Γιάννης Ιωάννου ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά, φιλοξενείται σήμερα στο πρώτο site Ακαδημιών της Κύπρου και μας μιλά για το ποδοσφαιρικό θαύμα που επιτελείται στην πράσινη Σχολή της Λάρνακας αλλά και τις εμπειρίες του από τη συνεργασία της Σχολής με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Γιάννο σε καλοσωρίζουμε στο πρώτο site Ακαδημιών της Κύπρου. Πρόσφατα βρέθηκες στην Παιανία στο πλευρό του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών Τάκη Φύσσα και των συνεργατών του. Πως ήταν η εμπειρία σου αυτή; Ήταν μια ξεχωριστή εμπερία τόσο για εμένα όσο και για τα παιδιά που ήταν μαζί μου. Ήταν τιμή για εμένα προσωπικά να βρίσκομαι στο πλευρό του κυρίου Τάκη Φύσσα αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες από ένα άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο ποδόσφαιρο. Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ και στον εξαιρετικό μου συνεργάτη, Γιώργο Φάμελλη που με τις γνώσεις και την συνεχή του στήριξη  βοηθάει στην εξέλιξη των παιδιών και στην ανάπτυξη των ακαδημιών μας.

Είδες από κοντά τις προπονήσεις που έγιναν με πέντε παιδιά από Κύπρο να συμμετέχουν ένας εκ των οποίων από τη Σχολή σας. Πως τα πήγαν σε γενικές γραμμές; Με ιδιάιτερη χαρά έχω διαπιστώσει ότι το επίπεδο των παιδιών μας είναι υψηλό τόσο αγωνιστικά όσο και τεχνικά και αυτό αντικατοπτρίζει την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες καθώς επίσης τη θέληση και την προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά.

Γιάννο πες μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Πως ξεκίνησε και πως βαδίζει ; Πριν από δύο χρόνια μετά από προτροπή του συνεργάτη μου Γιάννου Παπαχαραλάμπους εντάχθηκα στο δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και άρχισα τη δική μου ακαδημία στον Άγιο Θεόδωρο. Έκτοτε η συνεργασία μας με το Σύλλογο είναι άψογη. Εκτός από τον ποδοσφαιρικό εξοπλισμό που μας παρέχει, έχουμε πάντα στο πλευρό μας άτομα που με την πείρα και τις γνώσεις τους αναμφισβήτητα βοηθούν στην εξέλιξη των ακαδημιών μας.

 

Πόσα παιδιά έχετε στη Σχολής σας και ποιες ηλικίες; Ποια ωφελήματα έχουν τα παιδιά με τη συνεργασία που έχετε με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; Οι Σχολές Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ψεματισμένου και Αγίου Θεοδώρου αριθμόυν 70 παιδιά ηλικιών 4 μέχρι 16. Όσο αφορά τα ωφελήματα για τα παδιά, αρχικά είναι σημαντικό ότι η μηνιαία συνδρομή στις σχολές μας είναι πολύ χαμηλή και το σημαντικότερο για εμένα ως προπονητής είναι ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ μέσα από τα camps που διοργανώνει προσφέρει ευκαιρίες ανέλιξης στα παιδιά καθώς και συνεχή αξιολόγηση από έμπειρους scouters έτσι ώστε να εντοπίζονται οι όποιες αδυναμίες των παιδιών και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.

Υπάρχουν και άλλα παιδιά από τη Σχολή σας που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και την Παιανία; Ναι, τα παιδιά που έχουν επιλεχθεί στα camps θα ταξιδέψουν στις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από την επίσημη Ακαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Γιάννο σαν προπονητής ποιά νομίζεις ότι είναι τα κλειδιά της επιτυχίας για ένα προπονητή; Πρώτα από όλα ένας προπονητής πρέπει να αγαπάει το άθλημα του ποδοσφαίρου, να έχει πάθος γι’αυτό. Ωστόσο, η συνεχής μελέτη είναι το βασικό στοιχείο που βοηθάει ένα προπονητή να εξελίσσεται έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις νέες μεθόδους προπόνησης και προσέγγισης των παιδιών.

Μαζί με το συνεργάτη σου Γιάννο Παπαχαραλάμπους έχετε φτιάξει πραγματικά ένα ποδοσφαιρικό «εργοστάσιο»! Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό; Στα δύο χρόνια λειτουργίας της σχολή μας έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία και ένα σωστό τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών μας. Αντιλαμβανόμαστε τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και ο κύριως στόχος μας είναι να δημιουργούμε σωστούς αθλητές. Στα παιδιά που έχουν τις δυνατότητες ανέλιξης στο ποδόσφαιρο μέσα από τις παροχές του Συλλόγου προσπαθούμε με συστηματκή δουλειά να τα βοηθήσουμε να φθάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Παρολαυτά, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αγαπούν τα περισσότερα παιδιά και έτσι αποτελεί ένα μέσω άθλησης για όλους, κρατώντας τα παιδιά μακριά από άλλους πειρασμόυς.

Ποιες συμβουλές θα έδινες στους αυριανούς αστέρες του ποδοσφαίρου; Αρχικά, να θυμούνται ότι η σκληρή δουλειά πάντα ανταμοίβεται. Να εκμεταλλέυονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται και να μάθουν να διαχειρίζονται την απογοήτευση αλλά και τη χαρά που τους προσφέρει το ποδόσφαιρο.  

Τέλος θα θέλαμε τη δική σου ευχή για το 2018. Εύχομαι μια επικοδομιτκή χρονιά σε όλα τα παιδιά και στους προπονητές με υγεία μακριά από τραυματισμούς.

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 APOLLON-LADIES  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  THOI
 PAFIA-FC  chrysomilia
 CHAMPIONS  AC_Omonia
 apollonlympion  aeammochostou
 Agia-Napa-Ladies-F.C  WOMENS-FOOTBALL-NEWS

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  eradiocy
 BLUERACOONFM  eradioGR