Categorized | OLYMPICO, ΚΥΠΡΟΣ

Το Δίκτυο Ακαδημιών του ΠΑΟΚ σε Λεμεσό και Πάφο

Το Δίκτυο Ακαδημιών του ΠΑΟΚ σε Λεμεσό και Πάφο

Δίκτυα σε Λεμεσό και Πάφο έριξε ο ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας συνεργασία με τις ακαδημίες της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών και την Ανόρθωση Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό καθώς και με την Ακαδημία Ολύμπικο στην Πάφο. Σε συνέντευξη τύπου που δώθηκε στις 5 Ιουλίου στην παραλιακή καφετέρια της Λεμεσού «Dizzy Bizzy» επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Παρών από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ήταν ο διευθυντής των τμημάτων υποδομής και παλιά δόξα (παλαίμαχος τερματοφύλακας) του ΠΑΟΚ (1992 – 1997) Βασίλης Πουρλιοτόπουλος. «Το όνειρο μας για ανάπτυξη των ακαδημιών παίρνει σάρκα και οστά. Είναι τιμή για μας, το δίχτυο του ΠΑΟΚ να εξαπλωθεί και στην Κύπρο, μέσω του σωματείου μας και της Ανόρθωσης», τόνισε ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου της Καρμιώτισσας Ανδρόνικος Ξιαρής. Ο πρόεδρος της Καρμιώτισσας, Νίκος Παπάς, υπογράμμισε πως πριν 7 χρόνια όταν ξεκινούσαν μαζί με τους συνεργάτες του στη διοίκηση, δεν προέβλεπαν ότι σήμερα θα ανακοίνωσαν συνεργασία με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο ακαδημιών. «Είναι σπουδαία ποδοσφαιρική σχολή ο ΠΑΟΚ, που επενδύει στα τμήματα υποδομής. Εμείς θα χτίσουμε σ’ αυτή τη συνεργασία. Όραμα μας είναι να αγκαλιαστεί η προσπάθεια απ’ όλη την περιοχή των Πολεμιδιών». Ο Ευγένιος Πεγιώτης, διοικητικό στέλεχος της Ανόρθωσης Πολεμιδιών, είπε πως «είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που θα έχουμε συνεργασία με ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ευελπιστούμε ότι θα αποδώσει».

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, αναφέρθηκε στην πολιτική του ΠΑΟΚ να δίδει βαρύτητα στις αναπτυξιακές ηλικίες και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία δίδουμε μεγάλη σημασία. Έχουμε 11 παιδιά στην Α’ ομάδα, τα οποία ξεκίνησαν από τα δικά μας τμήματα υποδομής. Κάναμε και μια πώληση του Σταφυλίδη, όπου μπήκε ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του Συλλόγου». Ειδικότερα για τη συνεργασία με την Καρμιώτισσα και την Ανόρθωση, είπε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. «Σκοπός είναι να προετοιμάζουμε τα παιδιά όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό που είναι τα παιδιά μας. Αυτή η συνεργασία δεν θα έχει στόχο την εμπορικότητα».

Ο ρόλος του Λιάσου Λουκά

Γενικός διευθυντής του δικτύου ακαδημιών του ΠΑΟΚ στη Λεμεσό θα είναι ο Λιάσος Λουκά, πρώην ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Λουκά φέτος θα αγωνίζεται στην Καρμιώτισσα, ενώ ανέλαβε και χρέη τεχνικού διευθυντή. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η συνεργασία, να είμαστε ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ. Θα δουλέψουμε επαγγελματικά. Ένας από τους στόχους είναι να προμηθεύσουμε τις ομάδες της Καρμιώτισσας, αλλά και της Ανόρθωσης με δικούς τους παίχτες», ανέφερε και ακολούθως μίλησε ξανά ο Πουρλιοτόπουλος: «Θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τον Λιάσο για εφαρμογή του πλάνου. Ο Λιάσος θα έλθει για ένα δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί απευθείας για το πλάνο τριετίας μας για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Θέλουμε πολύ χρόνο να βρούμε ένα μεγάλο ταλέντο και να πείσουμε το ίδιο και τους γονείς του να έλθει στην Ελλάδα σε μια πιο οργανωμένη κατάσταση. Αν ανακαλύψουμε κάποια μεγάλα ταλέντα, ως ΠΑΟΚ θα έχουμε προτεραιότητα αλλά δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε κάποιο παιδί να έλθει σε εμάς. Δεν μιλάμε για σκλαβοπάζαρο».

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Ο διευθυντής των τμημάτων υποδομής του Δικέφαλου Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος συμφώνησε επίσης με την ακαδημία «Olympico» του Γιώργου Πολύβιου στην οποία ήδη ανεμίζει η σημαία του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τη συμφωνία με μία από τις καλύτερες ιδιωτικές ακαδημίες ποδοσφαίρου της Κύπρου σφράγισε ο ΠΑΟΚ. Ο διευθυντής των τμημάτων υποδομής του Δικέφαλου Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος βρέθηκε στην Πάφο και επισφράγισε την έναρξη της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με την Ακαδημία «Olympico» του Γιώργου Πολύβιου, ο οποίος εκτός από ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης σχολής ποδοσφαίρου έχει και τον ρόλο του τεχνικού υπεύθυνου, εκμεταλλευόμενος την προπονητική εμπειρία του. Στην ακαδημία διδάσκονται τα μυστικά του ποδοσφαίρου 140 παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 14 ετών και εκτός από τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Κύπρου στις ομάδες νέων και ελπίδων (1999-2005) Γιώργο Πολύβιο, ο οποίος είχε οδηγήσει τον ΑΠΟΠ Πέγειας Κινύρας ως τον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου το 2009 και στη συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο UEFA, η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική σχολή είναι στελεχωμένη από πέντε διπλωματούχους προπονητές”.

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥΡΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΑΝΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Αναμφίβολα η ομάδα που έχει εκπλήξει τα τελευταία χρόνια με την παρουσία της στα πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών της ΚΟΠ είναι η Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών. Τρείς άνοδοι σε μερικά χρόνια και σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των Ακαδημιών είναι μερικά από τα επίτευγμα του που έχει να επιδείξει αυτό το σπουδαίο και ιστορικό σωματείο. Μάλιστα η Καρμιώτισσα πριν από μερικές εβδομάδες προχώρησε σε μία σπουδαία συνεργασία, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να ενταχθεί στο Δίχτυο Ανάπτυξης του «δικεφάλου του βορρά». Για την συμφωνία αυτή και για αρκετά άλλα είχαμε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Πρόεδρο της ομάδας Νίκο Παπά.

Κύριε Παπά κατά αρχήν συγχαρητήρια για την άνοδο σας στην Β΄ Κατηγορία.

-«Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια που ανήκουν πρώτιστα στους ποδοσφαιριστές το τεχνικό τιμ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας που κόπιασαν και μόχθησαν ολόκληρη την χρονιά και οδήγησαν την ομάδα σε ακόμη μία επιτυχία, η οποία μας αναγκάζει να διατηρούμε σε ψηλά επίπεδα αυτό το ιστορικό σωματείο. Μπροστά μας έχουμε μία δύσκολη χρονιά, γνωρίζουμε τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης όμως θα δουλέψουμε σκληρά για να έχουμε πρωταγωνιστική πορεία και στην νέα πρόκληση που ονομάζεται πρωτάθλημα Β΄ 2 Κατηγορίας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά, έχουμε ανανεώσει τον βασικό κορμό και θα κάνουμε μερικές προσθήκες ώστε να ενισχύσουμε το ρόστε».

-Πώς και πρόεκυψε η συμφωνία συνεργασίας Ακαδημιών με τον ΠΑΟΚ;

-«Η συνεργασία δεν ήταν τυχαία. Εδώ και αρκετό καιρό διατηρώ φιλικές σχέσης με τον Θεώδωρο Ζαγοράκη, τον οποίο προσκαλέσαμε στο νησί μας και τον τιμήσαμε για την μεγάλη προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Αργότερα η γνωριμία μου με του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, Γενικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η συνεργασία. Η επέκταση αυτής της φιλίας, η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και γενικότερα για τα παιδιά είχαν σαν αποτέλεσμα να ανταλλάξουμε απόψεις , οι οποίες μας οδήγησαν σε αυτή την συνεργασία με μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ».

Τι προνοεί αυτή η συνεργασία και ποιοι οι στόχοι;

-«Η επαφές της συνεργασίας αυτής θα είναι σε καθημερινή βάση. Ήδη έχουμε διορίσει τεχνικό διευθυντή των Ακαδημιών τον Λιάσου Λουκά μία μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου όπου διετέλεσε αρχηγός της Νέας Σαλαμίνας και της ΑΕΛ. Θα έχει για βοηθό του τον Σπύρο Ευσταθίου προπονητή των ομάδων ηλικίας 2001 μέχρι 2007. Όσοι από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών μας ξεχωρίσουν θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης από τους προπονητές των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, θα ταξιδεύουν συχνά στην Θεσσαλονίκη για ειδικά επιστημονικά προγράμματα προπόνησης, ώστε να γίνονται ακόμη πιο καλύτεροι με στόχο και όραμα να αναδείξουμε στο μέλλον όσο περισσότερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα εφοδιάζουν τις ομάδες μας αλλά και την Εθνική Κύπρου. Το πλάνο της συνεργασίας είναι έτοιμο, θα αναλυθεί στα παιδιά όταν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις απλά παραμένει να το εφαρμόσουμε και στην πράξη.».

Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία ότι θα πετύχετε σε αυτή την νέα προσπάθεια με την συνεργασίας μας τον ΠΑΟΚ;

Θεωρώ ότι η ιστορία και η πορεία του σωματείου μας τα τελευταία επτά μαζί με τους την συλλογική προσπάθεια των συνεργατών μου , τους οποίους επί της ευκαιρίας τους ευχαριστώ, δείχνει ότι με την συνεχή και σκληρή δουλεία θα τα καταφέρουμε. Όμως ο μεγαλύτερος στόχος είναι να κρατήσουμε τα παιδία μακριά από τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας όπως είναι τα ναρκωτικά και να δώσουμε χαρά σε μία εποχή όπου το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο είναι η κρίση. Είναι μία νέα πρόκληση για μας και είμαστε έτοιμη για να την αντιμετωπίσουμε και να πετύχουμε. Θα ήθελα μέσο αυτής της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας, όπως και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδίων όπου η βοήθεια τους είναι τεράστια για την Καρμιώτισσα».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεχωριστή εκδήλωση της Καρμιώτισσας Πάνω Πολεμιδιών με επίσημο καλεσμένο τον Θοδωρή Ζαγοράκη

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 CHAMPIONS  chrysomilia
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  APOLLON-LADIES
 BARCELONA-F.A.-WOMEN  THOI
 PAFIA-FC  AC_Omonia
 Agia-Napa-Ladies-F.C  WOMENS-FOOTBALL-NEWS
 aeammochostou  apollonlympion

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 SOUNDCLOUD  eradioGR
 BLUERACOONFM  eradiocy