“Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”! Τα παιδιά του Ποσειδώνα Γιόλου στέλνουν το δικό τους μύνημα

“Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”! Τα παιδιά του Ποσειδώνα Γιόλου στέλνουν το δικό τους μύνημα

Ανέκαθεν βλέπαμε και βλέπουμε στα γήπεδα μας ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος ποδοσφαιριστών. Σαν ιστοσελίδα που ασχολείται με τα τμήματα υποδομής, τα αυριανά δηλαδή αστέρια που θα λάμψουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο καταδικάζουμε κάθε είδους τέτοιες ενέργειες. Η Κύπρος ανέκαθεν ως φιλόξενη και δημοκρατική γη αγκάλιαζε πάντα τους ξένους που επέλεξαν το νησί μας για να ζήσουν την υπόλοιπη τους ζωή. Πολλά παιδιά που έχουν καταγωγή από το εξωτερικό επανδρώνουν τις ακαδημίες των ομάδων που αύριο θα αναδείξουν παίκτες με χαρακτήρα και ποιότητα μαζί.

Ένα παράδειγμα αποτελεί και η Ακαδημία του Ποσειδώνα Γιόλου στην Πάφο. Τα μικρά παιδιά του Ποσειδώνα δίνουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει αφού στις ομάδες της ακαδημίας αγωνίζονται πολλά παιδιά από άλλες χώρες που διαμένουν στην κοινότητα όπως για παράδειγμα από τη Συρία και τη Ρουμανία. Φιλία, ομαδικότητα και συνεργασία είναι τα στοιχεία που κάνουν μια δυνατή ποδοσφαιρική οικογένεια με το δώρο της συμμετοχής να διαμοιράζεται δίκαια σε όλα τα παιδιά.

Ο προπονητής της Ακαδημίας του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Βασίλης Νικολάου , όπως το συνηθίζει, δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να αγωνιστούν, χωρίς διακρίσεις, θέλοντας να τονίσει ότι περισσότερο από το αποτέλεσμα του αγώνα μετρά η συμμετοχή και το ευ αγωνίζεσθε.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ευγένιος Νεοφύτου δήλωσε: «Τα παιδιά δεν λαμβάνουν απλά μέρος σε ένα αγώνα, αλλά μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να σέβονται τον αντίπαλο και να κάνουν φίλους χωρίς θρησκευτικές ή φυλετικές διακρίσεις . Μαθαίνουν επίσης ότι δεν πρέπει να έχουν θέση στο ποδόσφαιρο ρατσιστικά και υβριστικά μηνύματα καθώς και ενέργειες που καταλύουν την ανθρώπινη ύπαρξη και προσωπικότητα. Στο παιδικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν διακρίσεις και τα παιδιά δίνουν μαθήματα και τα σωστά μηνύματα στους μεγάλους».

Advert

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

INTERNET RADIO PORTAL

 BLUERACOONFM  SOUNDCLOUD
 eradiocy  eradioGR