Categorized | ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Ανόρθωσις Αμμοχώστου Κλιμάκιο Λεμεσού: Το μέλλον είσαι εσύ!

Ανόρθωσις Αμμοχώστου Κλιμάκιο Λεμεσού: Το μέλλον είσαι εσύ!

Στο Αθλητικό Κέντρο των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ βρέθηκε η ιστοσελίδα μας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2015 καταγράφοντας σκηνές και εικόνες από το εργοστάσιο ταλέντων της «Μεγάλης Κυρίας» στη Λεμεσό. Στην προπόνηση συμμετείχαν μάλιστα και παιδιά του κλιμακίου της Πάφου κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται αλλά και την οργάνωση των ακαδημιών σε Παγκύπριο επίπεδο. Με ιδιαίτερη χαρά μας υποδέχτηκαν οι αρχιτέκτονες του κλιμακίου της Λεμεσού οι οποίοι τη σαιζόν που μπήκε δημιούργησαν μια δυνατή ομάδα συνεργατών με σκοπό την ανάπτυξη του κλιμακίου της πόλης και την ανάδειξη ποδοσφαιριστών ικανών να παίξουν στην πρώτη ομάδα μελλοντικά. Πρόκειται για τον κ.Τάκη Μαραγκό, Τεχνικό Σύμβουλο Παγκυπρίως, τον κ. Ανδρόνικο Ανδρονίκου, Οργανωτικό και Τεχνικό Υπεύθυνο Ακαδημιών Λεμεσού και τους Υπεύθυνους Κλιμακίου Λοϊζο Βατή και Τάσο Βαζάνια.

Το Αθλητικό Κέντρο Δημήτρης Καρανικόλας στα Πολεμίδια στην περιοχή της Καρμιώτισσας, έσφυζε στην κυριολεξία από ζωή καθώς εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη προπόνηση για τις ηλικίες 2003, 2004, 2007-08 και 2009-2010. Τότε αντιληφθήκαμε ότι αυτό που διεξάγεται στο αθλητικό κέντρο της Ανόρθωσης δεν ήταν απλά μια προπόνηση, αλλά μια γιορτή του ποδοσφαίρου, όπου τα παιδιά πέρασαν από μια σειρά εξειδικευμένων ασκήσεων ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των προπονητών τους προτού αναδείξουν το πλούσιο ταλέντο τους στο παραδοσιακό διπλό.

Μιλώντας με τους υπεύθυνους της ακαδημίας διαπιστώσαμε τους δυνατούς δεσμούς διοίκησης και ακαδημιών αλλά και τη υπεύθυνη και μεθοδική δουλειά που γίνεται, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο.

Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος του Τεχνικού Συμβούλου Τάκη Μαραγκού ο οποίος δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Με τη νέα Διοίκηση άλλαξαν όλα όσα αφορούν τις ακαδημίες της Ανόρθωσης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Έχει καταρτιστεί ένα μακροχρόνιο πλάνο δομημένο από ένα ενιαίο πρόγραμμα προπονήσεων για όλες τις ηλικίες. Μέσα από αυτό καταγράφεται η πρόοδος των παιδιών και επίσης αναγνωρίζονται τα ταλέντα. Όσο αφορά τη Λεμεσό το ταλέντο που υπάρχει ήταν και είναι από ανέκαθεν άφθονο. Επίσης σημαντικό είναι ότι η Λεμεσός κατακλύζεται από πάρα πολλούς Ανορθωσιάτες και μαζί με τη λειτουργία του κλιμακίου της Λεμεσού ενισχύεται η ασίγαστη ελπίδα και ο πόθος για επιστροφή στην όμορφη Αμμόχωστο.”

Συνεχίζοντας ο κ. Μαραγκός επισημαίνει: “Η Ανόρθωση έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον με τα ταλέντα της να προωθούνται αξιοκρατικά στην πρώτη ομάδα χωρίς διακρίσεις και εξωτερικές παρεμβάσεις. Τη στροφή άλλωστε που έχει κάνει η Ανόρθωση στον Κύπριο ποδοσφαιριστή, φανερώνει και η πρόσφατη μετεγγραφή του 18χρονου Παναγιώτη Κυριάκου. Τέλος θέλω να επισημάνω και να τονίσω τη στήριξη και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τη Διοίκηση της Ανόρθωσης και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της εταιρίας Ανόρθωσις κ. Λάμπρο Μανώλη, τον κ. Παύλο Ιωάννου, Υπεύθυνο Ακαδημιών και τον πρόεδρο του σωματείου κ. Χρίστο Πουλλαϊδη.»

Μέλη της δυνατής αυτής ομάδας του κλιμακίου της Λεμεσού είναι επίσης οι κ. Λοϊζος Βατής και Τάσος Βαζάνιας. Εργατικοί, προσγειωμένοι και πλήρως αφοσιωμένοι στο έργο της ανάπτυξης του κλιμακίου δήλωσαν από κοινού  στην ιστοσελίδα μας: «Οι ακαδημίες της Ανόρθωσης στη Λεμεσό στεγάζονται στο ολοκαίνουργιο Αθλητικό Κέντρο Δημήτρης Καρανικόλας, ίσως το καλύτερο αθλητικό κέντρο της πόλης, με φιλόξενο περιβάλλον, εγκεκριμένους για την ασφάλεια των παιδιών χώρους και άρτιες γηπεδικές εγκαταστάσεις. Στόχος μας είναι τα παιδιά να αθλούνται μέσα σε ένα απόλυτα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον μα πάνω απ’ όλα να υπάρχει αξιοκρατία και διασφάλιση ενός ποδοσφαιρικού μέλλοντος. Με την πολύτιμη βοήθεια του έμπειρου κ. Ανδρόνικου Ανδρονίκου, της ομάδας των συνεργατών μας αλλά και της έμπειρης και προσοντούχας προπονητικής ,μας ομάδας έχουν μπει οι σωστές βάσεις για την ανάπτυξη του κλιμακίου της Λεμεσού».

ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ 2003 ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

Κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο των ακαδημιών είναι ο έμπειρος και αγαπητός σε όλους και γνωστός για την πολύχρονη προσφορά του ο Οργανωτικός και Τεχνικός Υπεύθυνος Ακαδημιών Λεμεσού κ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου. Ο κ. Ανδρονίκου δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Με τη στήριξη της Διοίκησης της Ανόρθωσης και της Διεύθυνσης των Ακαδημιών το κλιμάκιο Λεμεσού έχει κάνει γρήγορα άλματα ανάπτυξης αφού έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών όλων των ηλικιών. Θέλουμε να χτίσουμε πρώτα απ’ όλα ποδοσφαιρικούς και αθλητοπρεπείς χαρακτήρες και μετά θέλουμε να προωθήσουμε τα ταλέντα μας. Επίσης τα παιδιά φορώντας τη φανέλα της Ανόρθωσης μαθαίνουν για την Αμμόχωστο και την ιστορία της και διατηρούν άσβεστο τον πόθο της επιστροφής. Άλλωστε το σύνθημα μας είναι ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.»

ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ 2004 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΕΟΦΥΤΟ ΤΣΟΥΚΚΑ

Σε ερώτηση μας τι θα συμβούλευε τα παιδιά της Ανόρθωσης που προσδοκούν ένα ποδοσφαιρικό αύριο σε σχέση με την κάθοδο τόσων πολλών ξένων ποδοσφαιριστών, ο κ. Ανδρονίκου απάντησε: « Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να σταματούν την προσπάθεια. Μέσα από την προπόνηση, όταν κάποιος είναι εργατικός και πειθαρχημένος, έρχονται καλά αποτελέσματα και η ΑΝΟΡΘΩΣΗ θα τους δώσει ευκαιρίες ανταμείβοντας την προσπάθεια τους.»

ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ 2007 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Δίνοντας μάλιστα βαρύτητα στις μικρές ηλικίες η Διεύθυνση του κλιμακίου της Λεμεσου προσφέρει δωρεάν συμμετοχή στις προπονήσεις της ακαδημίας μέχρι και το τέλος της περιόδου για παιδιά γεννημένα το 2010. Η Ακαδημία μάλιστα της Ανόρθωσης επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των παιδιών έχει προσφέρει φέτος 3 υποτροφίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της. Οι εγγραφές στις ακαδημίες ποδοσφαίρου γίνονται ολόχρονα και γίνονται δεκτά παιδιά γεννημένα από το 2001 μέχρι και το 2010. Οι ομάδες της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ συμμετεχουν στο περιφεριακό πρωτάθλημα της ΚΟΠ με την ομάδα U13, στα πρωταθλήματα grassroots  με τις ηλικίες 2002, 2003-04 και 2007 καθώς και στο CYPRUS ACADEMIES CHAMPIONSHIP Λεμεσού-Πάφου στις ηλικίες 2006 και 2008-2009.

ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ 2008-10 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΥΝΟΥΝΗ

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ δεν είναι απλά ένα όνομα. Είναι ένα σύμβολο, μια πόλη, μια ιστορία. Πριν από την αναχώρηση μας από το γήπεδο το σύνθημα ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ αναφωνημένο από 100 περίπου παιδιά της ακαδημίας του κλιμακίου Λεμεσού, δόνησε την ατμόσφαιρα και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης…

ΒΙΝΤΕΟ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Το μέλλον είσαι ΕΣΥ!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 99 200100

 

 

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  CHAMPIONS
 THOI  PAFIA-FC
 AC_Omonia  APOLLON-LADIES
 BARCELONA-F.A.-WOMEN  chrysomilia
 aeammochostou  apollonlympion
 WOMENS-FOOTBALL-NEWS  Agia-Napa-Ladies-F.C

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradioGR  SOUNDCLOUD
 eradiocy  BLUERACOONFM