Categorized | ΔΙΕΘΝΗ

Πρότυπη Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΕΙΡΑΤΕΣ: Σημαία τους το fair play

Πρότυπη Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΕΙΡΑΤΕΣ: Σημαία τους το fair play

Το cyprusacademies.com ξεκινά μια σειρά αφιερωμάτων σε ακαδημίες ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνοντας αρχή με την πρότυπη ακαδημία «Πειρατές της Αθήνας». Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ εδρεύουν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, προσφέροντας ένα ασφαλές και επαγγελματικό περιβάλλον για να παίζουν και να μαθαίνουν τα παιδιά. Σκοπός των Πειρατών, είναι όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι και την προπόνηση και να περνάνε υπέροχα. Οι μικροί πειρατές διδάσκονται τις αρχές και τους κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, με σκοπό τη διαρκή και ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους σεβόμενοι πάντοτε τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθε» (fair play). Οι Πειρατές συνεργάζονται μάλιστα με το δίκτυο ακαδημιών του Παναθηναϊκού, κάτι που τους δίνει τη μεγάλη ευκαιρία, να προωθηθούν σε μία ομάδα που θα τους τελειοποιήσει και θα τους δώσει την ευκαιρία να κατακτήσουν τις θάλασσες του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΜΗΚΙΡΙΟΣ

Διευθυντής της Ακαδημίας είναι ο Αντώνης Πριμηκίριος, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και κάτοχος του διπλώματος προπονητών UEFA Β. Από το 2001 μέχρι σήμερα διδάσκει το ποδόσφαιρο σε παιδιά από 4 έως 15 ετών. Επιπλέον εργάστηκε ως γυμναστής στον Απόλλων Σμύρνης (Β‘ Εθνική 2003) και βοηθός προπονητή στην ομάδα Futsal 5Χ5 της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα Καισαριανής. Παράλληλα με την προπονητική του καριέρα έχει διδάξει τη θεωρία του αθλητισμού σε δημόσιες σχολές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2013 δημιούργησε τη δική του πρότυπη ακαδημία ποδοσφαίρου ΠΕΙΡΑΤΕΣ. Για τους στόχους, το σήμα των πειρατών και όσα αφορούν τους πειρατές ο κ. Πριμηκήριος αναφέρει στην ιστοσελίδα μας σε μια μικρή αποκλειστική συνέντευξη.

ΒΑΜΒΙΝΙ/ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ: ΗΛΙΚΙΕΣ 2008-2010

Αντώνη ποιος είναι ο στόχος των Πειρατών;
Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι η ομάδα των ΠΕΙΡΑΤΩΝ στα επόμενα 3 χρόνια, να καθιερωθεί στο χώρο, ως μία από τις πιο δυνατές, παραγωγικές και σωστά δομημένες (προπονητικά και οργανωτικά) ακαδημίες ποδοσφαιριστών. Το όραμά μας είναι μέσα από τη δική μας διδασκαλία και διαπαιδαγώγησή, οι μαθητές μας με το ήθος τους και τον παραδειγματισμό τους, να αλλάξουν την αντίληψή μας για το άθλημα του ποδοσφαίρου και να το προσφέρουν υγειές σε όλους μας.

PRO JUNIOR: ΗΛΙΚΙΕΣ 2007

Πως εμπνευστήκατε το όνομα ΠΕΙΡΑΤΕΣ;
Προσπαθήσαμε πολύ και βασανίσαμε το μυαλό μας για να βρούμε ένα όνομα για την ομάδα που θα φτιάχναμε. Σκεφτήκαμε ότι η ομάδα δεν είναι δικιά μας, αλλά ανήκει στα παιδιά-τους ποδοσφαιριστές της, άρα το όνομα θα πρέπει να είναι κάτι που θα τα εκφράζει. Κάτι που θα μπορέσουν να ταυτιστούν. Ένα ζωάκι, λιοντάρι, τίγρης, αετός, γλάρος. Ίσως ένας ινδιάνος, cow-boy, ένας καπετάνιος, ένας ΠΕΙΡΑΤΗΣ ή κάτι απρόσωπο όπως το μέρος που παίζουμε ΑΟ Πολύδροσο ή ακόμα χειρότερα τα επίθετά μας. Ρωτήσαμε πολλά παιδιά από 4 έως 15 ετών. Τα περισσότερα διάλεξαν τον Πειρατή. Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το σήμα με θέμα κάτι πειρατικό. Σχεδιάσαμε πάνω από 30 διαφορετικά σήματα. Αλλά καταλήξαμε πάλι ύστερα από επιλογή των παιδιών. Ένα καράβι με ανοιχτά τα πανιά του, που ταξιδεύει πάνω σε μια μπάλα ποδοσφαίρου ήταν το σήμα που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά.

JUNIOR ΗΛΙΚΙΕΣ 2003-2004-2005

Τι συμβολίζει το σήμα των Πειρατών;
Το σήμα των ΠΕΙΡΑΤΩΝ δείχνει ένα πειρατικό καράβι που έχει ανοίξει τα πανιά του και σαλπάρει προς τον ωκεανό της επιτυχίας, ενώ το όνομα της ομάδας ανεμίζει περήφανο μέσα σε ένα ταλαιπωρημένο από το χρόνο και την αλμύρα πανί. Κάτω από όλα αυτά βρίσκεται η ο λόγος για τον οποίο δημιουργηθήκαμε… η μπάλα ποδοσφαίρου. Ίσως να είμαστε οι Πειρατές που ήρθαμε να κλέψουμε κάτι από το χώρο του ποδοσφαίρου… ίσως ένα όνειρο!

ΠΑΙΔΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 2002-2003-2004

Τα Ηλικιακά Τμήματα των ΠΕΙΡΑΤΩΝ

ΒΑΜΒΙΝΙ/ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ -6 ΕΤΩΝ 2008-2009
PRO-JUNIOR 7-8 ΕΤΩΝ 2006-2007
JUNIOR 9-10 ΕΤΩΝ 2004-2005
ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ* 11-12 ΕΤΩΝ 2002-2003
ΠΑΙΔΕΣ 13-14 ΕΤΩΝ 2000-2001

Οι Κανόνες των Πειρατών

Κάθε μέλος της ακαδημίας, θα πρέπει να εφαρμόζει τους «Κανόνες των Πειρατών». Όλοι οι Πειρατές, ποδοσφαιριστές και γονείς, πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες των πειρατών αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να γίνουν και να παραμείνουν μέλη του πειρατικού. Οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται πάνω από όλα για την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των γονέων, αλλά και για το κέρδος της ευχαρίστησης μέσα από το παιχνίδι.

Οι γονείς των νεαρών αθλητών θα πρέπει να συμπεριφέρονται με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο προς στις αντίπαλες ομάδες και προς στους διαιτητές. Η συνεχής αντιαθλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές θεωρείται απαράδεκτη και οι παραβάτες θα κληθούν να εγκαταλείψουν την ακαδημία των ΠΕΙΡΑΤΩΝ.

Η ευθύνη βαρύνει το διευθυντή, τον προπονητή ή τον αρχηγό της αποστολής για να εξασφαλιστεί ότι οι παίκτες γνωρίζουν και κατανοούν αυτούς τους κανόνες σωστής και αθλητικής συμπεριφοράς. Ο διαιτητής δεν μπορεί και δεν είναι δική του ευθύνη η έλλειψη κατανόησης των κανόνων από τους παίκτες.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: η ακαδημία των Πειρατών έχει μια αυστηρή πολιτική μηδενικής ανοχής στη βίαιη και αντιαθλητική συμπεριφορά. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να παίζουν με έναν φιλικό και επαγγελματικό τρόπο και πάνω από όλα θα πρέπει να σέβονται τον αντίπαλο. Βίαιη και αντιαθλητική συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή από την ακαδημία και οι γονείς ή παίκτες που δε συμμορφώνονται θα κληθούν να αποχωρήσουν από την ακαδημία.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ +30 21 0285 2145
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καψίλη 5 Πολύδροσο Αμαρουσίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
www.peiratesfc.gr

Advert

LIKE US ON FACEBOOK

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΦΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜ0ΧΩΣΤΟΣ

WOMENS FOOTBALL CYPRUS

 APOLLON-LADIES  PAFIA-FC
 ΛΕΥΚΟΘΕΑ-ΛΑΤΣΙΩΝ  CHAMPIONS
 THOI  AC_Omonia
 chrysomilia  BARCELONA-F.A.-WOMEN
 apollonlympion  Agia-Napa-Ladies-F.C
 aeammochostou  WOMENS-FOOTBALL-NEWS

WOMENS FOOTBALL IN FACEBOOK

CYPRUS FOOTBALL FACILITIES

RG GLOVES

OFFICIAL SUPORTERS

CYPRUS ACADEMIES YOU TUBE CHANNEL

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

INTERNET RADIO PORTAL

 eradioGR  SOUNDCLOUD
 BLUERACOONFM  eradiocy